Tänään tv:ssä: Seksikäs palkkatappaja ei anna armoa – ”Elokuvasta ei pysty irrottamaan katsetta hetkeksikään”

IMDb-arvosana 6,7.

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2008 valmistunut toimintaelokuva Wanted.

Elokuvan ohjaaja, venäläinen Timur Bekmambetov tunnetaan elokuvista Night Watch (2004) ja Day Watch (2006), jotka olivat Venäjällä valtava menestys, ja ne herättivät huomiota myös kansainvälisesti. Wanted oli Bekmambetovin ensimmäinen Hollywood-tuotanto.

Skottinäyttelijä James McAvoy (Last King of Scotland, Split) esittää ressukkaa nimeltä Wesley Gibson. Hänellä on päällikön titteli, mutta työ sisältää pelkkiä tylsiä rutiineja, ja toimisto on ankea karsinahelvetti.

Poiketessaan apteekissa hakemassa paniikkihäiriölääkkeitä Wes törmää salaperäiseen Fox-nimiseen naiseen (Angelina Jolie), joka pestaa hänet ammattitappajien veljeskuntaan. Fox kertoo että Wesin isä oli ollut oli veljeskunnan jäsen ja alansa eliittiä. Isän kuoltua veljeskunta haluaa pestata hänen poikansa.

Elokuva on täynnä hyperaktiivista energiaa ja tyyliteltyä väkivaltaa. Angelina Jolie tekee yhden parhaista rooleistaan seksikkäänä ja kovapintaisena salamurhaajana.

”Kirurgisen tarkoilla yksityiskohdilla ja sadistisella huumorilla ilotulitteleva ohjaaja luo hallitun intensiivisiä kohtauksia, joista ei ole varaa irrottaa katsetta hetkeksikään”, kirjoitettiin Episodin arviossa kesäkuussa 2008.

Wanted esitetään televisiossa viikon sisällä kolmeen otteeseen.

  • Ti 21.09.2021 klo 21.00, TV5
  • To 23.09.2021 klo 02.05, TV5
  • Pe 24.09.2021 klo 23.20, Kutonen

Katso traileri alta.

YouTube video