Tänään tv:ssä: Suomen kansa äänesti jaloillaan: Uuno-leffoja ei voi tehdä ilman Vesa-Matti Loiria

IMDb-arvosana 5,8.

1.9.2022 06:30

Vuonna 1998 valmistunut Johtaja Uuno Turhapuro, pisnismies oli Vesa-Matti Loirin paluu tunnetuimpaan rooliinsa.

Elokuvasarjan edellisessä osassa Uuno Turhapuron veli nähtiin pääosassa Esko Salminen, mutta sen katsojamäärä oli katastrofaalisen huono, joten Loiri houkuteltiin takaisin pääosaan.

Nyt Uuno palaa kansakunnan kaapin päältä lähemmäs omaa jääkaappiaan, taistelee yhteiskunnan normeja vastaan, sotkee perhesuhteitaan ja kekseliäästi välttelee turhaa työtä yhdessä pikkuveljensä Penin sekä Härski-Hartikaisen ja Sörsselssönin kanssa.

Ere Kokkosen ohjaaman komedian pääosissa näyttelevät Vesa-Matti Loirin lisäksi Spede Pasanen, Simo Salminen, Santeri Kinnunen, Marjatta Raita, Heikki Nousiainen, Marita Norberg, Elli Castren ja Katariina Kaitue.

Uuno Turhapuron 25-vuotis-juhlavuoden kunniaksi tehdyssä elokuvassa vilahtelee myös lukuisia suomalaisille tuttuja todellisia ja kuvitteellisia henkilöitä, kuten Pekko Aikamiespoika, Ben Zyskowicz sekä Kummelin hevihörhöt Speedy ja Saku.

Johtaja Uuno Turhapuro, pisnismies tehtiin klassisella kokoonpanolla Spede–Vesku–Ere. Se jäi kolmikon viimeiseksi kerraksi, sillä Spede kuoli kaksi vuotta myöhemmin. Sen jälkeen ilmestyi vielä Ere Kokkosen ohjaama vuoden 2004 elokuva Uuno Turhapuro – This is My Life.

Johtaja Uuno Turhapuro, pisnismies esitetään Subilla torstaina 01.09.2022 klo 21.00. Elokuva kuuluu myös MTV Katsomon valikoimaan.

Lisää luettavaa