Tänään tv:ssä: Vuoden 2012 leffa voi olla rankkaa katsottavaa mutta siihen kannattaa tarttua – Lopussa palkitsee katsojan

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2012 valmistunut The Place Beyond the Pines.

11.3.2019 06:30

Ryan Gosling esittää Lukea, kiertävän tivolin mukana kaupungista toiseen vaeltavaa moottoripyörätemppuilijaa. Eräällä pysähdyksellä hän saa kuulla, että edellisen vierailun aikana hän on saanut aikaiseksi lapsen paikallisen tytön (Eva Mendes) kanssa. Impulsiivisesti toimiva Luke päättää jättää tivolitouhut ja asettua turvaamaan lapsensa tulevaisuutta vaikka väkisin – tämän äidillä kun on jo uusi elämä uuden miehen rinnalla.

Luke huomaa pian, ettei hänen taidoillaan juuri hankita elantoa, ei ainakaan rehellisesti. Moottoripyörän käsittelykykynsä perusteella hän päätyy nopeasti pankkeja sarjassa ryöstäväksi rikolliseksi. Se puolestaan johtaa hänen tielleen Bradley Cooperin esittämän poliisin, jolle kohtaaminen antaa mahdollisuuden muokata oma elämänsä täysin uusiksi.

The Place Beyond the Pinesin teemoja ovat perhe ja rikos, mutta ennen kaikkea se kertoo tienhaaraan saapuneiden ihmisten tekemistä valinnoista ja niiden vaikutuksista. Ne eivät määritä ainoastaan tekijöidensä loppuelämää, vaan ulottuvat vuosien päähänkin ja sukupolvien yli. Mutta ovatko ihmiset niiden ohjaamia, vai voiko niistä irrottautua omilla, erilaisilla valinnoillaan?

Reilusti yli kaksi tuntia kestävä elokuva jakautuu käytännössä kolmeen tarinajatkumoon. Ne ovat tyyliltään erilaisia ja keskittyvät eri henkilöiden kohtaloihin. Rankka ja omaperäinen kerrontatapa voi tuntua vaikealta, mutta haasteeseen kannattaa tarttua.

Ohjaaja Derek Cianfrance tunnetaan myös elokuvista Blue Valentine ja Valo valtameren yllä.

The Place Beyond the Pines esitetään Hero-kanavalla maanantaina 11.03.2019 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia