Tänään tv:ssä: Tälle komediaklassikolle ei voi muuta kuin nauraa vedet silmissä, ja nyt se esitetään televisiossa jälleen kerran

IMDb-arvosana 6,7.

Vuonna 1984 valmistunut klassikkokomedia Poliisiopisto tarjoaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun poliisikoulun ovet aukeavat tuiki tavallisille tumpeloille. Vasten tahtoaan joukkoon liittynyt kokelas Mahoney ottaa tehtäväkseen jallittaa käskyttäjiään.

Elokuvasarjan avausosa onnistui kutakuinkin kaikessa heittämällä hersyvät hahmot yllättäviin tilanteisiin yleensä katastrofaalisin seurauksin. Slapstickin lakien mukaisesti törmäilijät kyykyttivät kuitenkin lopulta auktoriteetit fanfaarien soidessa, ja hyvin pärjäsi elokuvasarjakin.

Jatko-osia tipahteli peräti kuusi, mutta ensimmäinen on monien mielestä paras. Se voi näyttää ehkä nykykatsojan silmin vanhentuneelta, mutta onhan siinä niin paljon klassisisia hahmoja ja kohtauksia, että eihän tälle voi kuin nauraa vedet silmissä.

Pääosia esittävät Steve Guttenberg, Kim Cattrall, G.W. Bailey, Bubba Smith ja George Gaynes. Ohjauksesta vastaa Hugh Wilson.

Poliisiopisto esitetään nyt Subilla kahteen otteeseen:

  • Ti 08.02.2022 klo 21.00
  • La 12.02.2022 klo 00.15

Katso traileri alta.

YouTube video