Tänään tv:ssä: Tämä pysäyttävä loppukohtaus jäi elokuvahistoriaan

Tänään nähdään televisiossa Ridley Scottin ohjaama Thelma ja Louise.

Thelma ja Louise on eräänlainen feministinen versio road moviesta, jossa perinteisen miehen etsimän yksilönvapauden sijaan naiset etsivät vapautta.

Arkansasilainen kotirouva Thelma (Geena Davis) on onnettomasti naimisissa itsekeskeisen limanuljaskan kanssa. Elinpiiri on rajattu nyrkin ja hellan väliin. Hänen ystävänsä Louise (Susan Sarandon) on kahvilassa tarjoilijana eikä suhde muusikkopoikaystävän kanssa oikein suju.

Thelma ja Louise haluavat vaihtelua elämäänsä ja päättävät lähtevät pienelle huvimatkalle tyttöjen kesken. Leppoisa viikonloppureissu muuttuu kuitenkin pakomatkaksi. Thelma joutuu raiskausyrityksen kohteeksi ja sitä seuranneessa välikohtauksessa Louise ampuu miehen. Naiset eivät katso aiheelliseksi antautua poliisille vaan lähtevät epätoivoiselle pakomatkalle Meksikoa.

Sarandon ja Davis ovat rooleissaan loistavia. Myös sivuosissa nähdään hyviä suorituksia. Brad Pitt esittää naisten kyytiin ottamaa liftaajaa yhdessä ensimmäisistä rooleistaan. Harvey Keitel nähdään Thelmaa ja Louisea jahtaavana sympaattisena poliisina. Kaikki Ridley Scottin elokuvat on kuvattu loisteliaasti, eikä Thelma ja Louise ole poikkeus.

Pysäyttävä loppukohtaus Grand Canyonilla on yksi elokuvahistorian unohtumattomimpia.

Thelma ja Louise esitetään Hero-kanavalla torstaina 3.12.2015 klo 21.00.

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät jutut