Tänään tv:ssä: Tästä Christian Balen leffasta on harva edes kuullut – Kiinassa valtava hitti

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2011 valmistunut sotadraama Flowers of War.

2.10.2016 06:27

Suomenkielisen alaotsikon Taistelu vapaudesta saanut elokuva kertoo amerikkalaisesta John Milleristä (Christian Bale), joka päätyy omintakeiseen tilanteeseen toisen maailmansodan runtelemassa Kiinassa 1930-luvun lopussa.

Kylmäveristen japanilaisten orkestroima Nankingin verilöyly on täydessä vauhdissa, kun Miller löytää neuvottomien naisten joukon piiloutuneena kirkkoon. Mies tekeytyy papiksi ja ryhtyy punomaan suunnitelmaa viattomien naisten saattamiseksi vapauteen.

Valmistumisajankohtanaan Kiinan kaikkien aikojen kalleimmaksi elokuvaksi nimetyn Flowers of Warin ohjaaja Zhang Yimou muistetaan myös elokuvista Lentävien tikarien talo, Hero ja Kultaisen kukan kirous.

Kiinassa Flowers of War oli valtava hitti, mutta muualla maailmassa se ei juuri kerännyt katsojia. Suomessa Flowers of War ei tullut elokuvateattereihin lainkaan – eikä siitä moni leffafanikaan välttämättä ole kuullut. Japanissa se kiellettiin – mitä ilmeisimmin siksi, että siinä kuvattaan japanilaisia negatiivisessa valossa. Kiinassa Flowers of War kuitenkin oli vuoden 2011 suosituin elokuva yli 80 miljoonan euron lipputuloillaan.

Flowers of War esitetään Hero-kanavalla sunnuntaina 02.10.2016 klo 21.25. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa