Tänään tv:ssä: Tiesitkö että tätä Bruce Willisin toimintaelokuvaa kuvattiin Porvoossa ja Helsingissä?

Tänään nähdään televisiossa toimintatrilleri Sakaali vuodelta 1997.

2.8.2016 06:27

Michael Caton-Jonesin ohjaaman elokuvan pääosissa näyttelevät Bruce Willis, Richard Gere ja Sidney Poitier. Suomalaiskatsojille elokuvan tekee mielenkiintoiseksi se, että sitä on kuvattu Helsingissä ja Porvoossa.

Kyseessä on löyhä uudelleenfilmatisointi samannimisestä vuoden 1973 elokuvasta, joka perustuu Frederick Forsythin romaaniin. Tarina tosin on muutettu lähes kokonaan, ja alkuperäisestä tarinasta on jäljellä lähinnä perusidea, eli vaarallisen salamurhaajan jahtaaminen. Salamurhan kohde on vaihtunut Ranskan presidentti Charles de Gaullesta FBI:n johtajaan.

Venäläinen mafiapomo palkkaa salamurhaajan, koodinimellä Sakaali (Willis), tappamaan FBI:n johtajan. Pian yhdysvaltalaiset saavat tästä vihiä ja aloittavat johtajan suojelun ja sakaalin etsimisen. FBI:n apulaisjohtaja Carter Preston (Poitier) haluaa ajojahtiin mukaan vielä jonkun sellaisen, joka tuntee murhaajan metodit. Tällaiseksi henkilöksi osoittautuu vankilassa viruva Declan Mulqueen (Gere), entinen IRA:n palkollinen, joka suostuu sillä ehdolla, että hän saa tehtävän päätyttyä suorittaa vankeutensa jossain paremmassa paikassa.

Sakaali nähdään TV5-kanavalla tiistaina 02.08.2016 klo 22.55.

Lisää luettavaa