Tänään tv:ssä: Tony ”Viikinki” Halme pääsi Bruce Willisin rinnalle – Maailman menestynein elokuva vuonna 1995

Viikinki esittää elokuvassa rikollisryhmän jäsentä.

20.2.2024 05:00

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1995 valmistunut Die Hard – Koston enkeli.

Die Hard -elokuvasarjan kolmas osa käynnistyy, kun sankaripoliisi John McClane (Bruce Willis) on pidätetty virastaan ja hänen avioliittonsa on hajoamassa käsiin.

McClanen ensimmäisessä osassa tappaman terroristin Hans Gruberin veli Simon (Jeremy Irons) pakottaa poliisin hirvittävään leikkiin: ellei McClane ratko Simonin keksimiä arvoituksia ympäri kaupunkia, hän räjäyttää koulun.

McClane saa kuitenkin selville, että arvuutteluleikki on kyhätty vain hänen huomionsa harhauttamiseksi pois Simonin todellisista kaavailuista.

Bruce Willisin ja Jeremy Ironsin lisäksi elokuvassa näyttelee Samuel L. Jackson. Viihdyttävä toimintajännäri keräsi 366 miljoonan dollarin maailmanlaajuiset lipputulot, ja siitä tuli vuoden 1995 menestynein elokuva.

Suomalaiskatsojille bonuksena elokuvassa nähdään pikkuroolissa Tony ”Viikinki” Halme (1963–2010). Rääväsuisena showpainijana ja kiisteltynä poliitikkona tunnettu Halme esittää Roman-nimistä Simonin kätyriä, joka naamioituu poliisiksi. Samuel L. Jacksonin esittämä Zeus antaa Romanille pommin, jonka hän oli purkanut McClanen kanssa.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Die Hard -elokuvassa on suomalaisväriä. Vuoden 1990 kakkososan ohjasi Renny Harlin. Tämän kolmososan ohjauksesta vastaa kuitenkin elokuvasarjan ensimmäisen osan tekijä John McTiernan.

Die Hard – Koston enkeli esitetään Subilla tiistaina 20.02.2024 klo 21.00. Elokuva löytyy myös Disney Plussasta. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia