Tänään tv:ssä: Totuus ja valhe sekoittuvat internetissä – Viimeinen käänne yllättää elokuvan katsojan

Episodin tähdet ★★★★

6.3.2024 08:00

Olen kuka haluat (2019) on kiehtova ranskalaisdraama, josta on vaikea sanoa, onko se lintu vai kala. Koska Safy Nabboun ohjaaman elokuvan aiheena on myös internet ja sometus, totuus, valhe ja fantasia sekoittuvat kuin netissä vain voi.

Juliette Binoche on jälleen kerran mainio viisikymppisenä Clairena, joka ei ole päässyt yli siitä, että mies on jättänyt hänet nuoremman takia.

Kun uusi miesystäväkin vaikuttaa ailehtelevalta kiinnostuksessaan, Claire ryhtyy vakoilemaan tätä ystävystymällä somessa tämän nuoren yhteistyökumppanin kanssa.

Tätä varten luotu valetili alkaa kuitenkin elää omaa elämäänsä ja valloittaa Clairen maailmaa, kun huijattu nuorukainen ihastuukin yhteyttä ottaneeseen salaperäiseen neitoon.

Claire avautuu aiheesta uudelle terapeutilleen (Nicole Garcia) mutta paljastaa edelleen piilottelevansa totuutta. Välillä nainen rankaisee itseään julmalla fiktiollakin, ja välillä huvittuneena aikuisen someseikoilua seurannut katsoja joutuu jännittämään ja liikuttumaan.

Siksi aivan viimeinen käänne vähän vetää mattoa alta Clairen sympaattisuudelta.

Olen kuka haluat esitetään Yle Teemalla keskiviikkona 6.3.2024 klo 21.55. Areenassa 3.6.2024 saakka. Katso traileri alta.

Arvio: Jouni Vikman

Lisää luettavaa