Tänään tv:ssä: Tummasävyinen elokuva tihkuu eroottista jännitettä

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2013 valmistunut Only Lovers Left Alive.

30.9.2018 06:30

Jim Jarmuschin ohjaama vampyyrirakkauselokuva sijoittuu autioituneeseen autokaupunki Detroitiin ja synkäneksoottiseen Tangeriin. Kulttuuriviitteillä rikastettu elokuva hyödyntää myös näiden rappioromanttisten kaupunkien historiaa.

Iätön Tilda Swinton on Tangeriin asettunut kirjaviisas Eve, joka ahmii kirjallisuutta kielellä kuin kielellä. Uskollinen ystävä, kirjailijanero Christopher Marlowe (John Hurt), tarjoaa Evelle paitsi sivistynyttä seuraa myös ”kunnon ainetta”, puhtainta ja parhainta vampyyriravintoa.

Eve on huolissaan Detroitissa asuvasta muusikkomiehestään, Adamista (Tom Hiddleston). Adamia masentaa ihmisten, ”zombien”, yhä aivottomammaksi käyvä käytös. Adam näkee, että vampyyrien aristokraattinen, taiteita ja tarinoita arvostava elämäntapa on vakavasti uhattuna. Tilannetta ei helpota nuorten vampyyrien, kuten Even Ava-siskon (Mia Wasikowska) vastuuttomuus.

”Tummasävyinen ja tyylikäs elokuva sisältää sekä moraalisia että seksuaalisia jännitteitä”, kommentoi Watchmojo listallaan, jonne oli koottu kymmenen seksikkäintä kauhuelokuvaa.

Only Lovers Left Alive jäi tunnetuista näyttelijöistä huolimatta vähälle huomiolle suuren yleisön keskuudessa, mutta kritiikit olivat kehuvia kautta linjan.

”Onnistuessaan Jarmusch on mestarillinen elokuvantekijä, ja Only Lovers Left Aliven tapauksessa kaikki palikat loksahtavat paikoilleen”, kirjoitettiin Episodin ensi-ilta-arviossa maaliskuussa 2014.

Only Lovers Left Alive esitetään AVA-kanavalla sunnuntaina 30.09.2018 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia