Tänään tv:ssä: Unohtakaa Die Hard ja Terminator – Tämä on yksi parhaista toimintaelokuvista, mitä on ikinä tehty!

IMDb-arvosana 7,2.

Kaksi vankia pakenee erikoisvarmasta vankilasta Alaskassa, mutta joutuu ojasta allikkoon ohjaajattomana kiitävässä pikajunassa.

Venäläisen mestariohjaajan Andrei Kontšalovskin vuoden 1985 ohjaustyö Pakojuna on yksi parhaista toimintaelokuvista koskaan.

Upeiden näyttelijäsuoritusten kruunaaman elokuvan poikkeuksellisuutta korostaa se, että puhtaasta toiminta-aiheestaan huolimatta se ylsi aikanaan jopa kolmen Oscarin ehdokkaaksi.

Pääosia näyttelevien Jon Voightin ja Eric Robertsin lisäksi ehdokkuus tuli myös parhaasta leikkauksesta. Patsaita ei lopulta jaettu, mutta Voight voitti sentään Golden Globen parhaasta miespääosasta draamaelokuvassa.

Voightin näyttelemä Manny on karaistunut, kivenkova pitkän linjan rangaistusvanki, jonka tahtojen taistelu vankilanjohtaja Rankenin (roolissa hyytävä John P. Ryan) kanssa ajaa hänet lopulta karkuteille keskelle Alaskan hyistä erämaata. Mukaansa hän saa ihailijansa, kokemattoman ja naiivin Buckin (Roberts).

Kohtalon oikku heittää kuitenkin karkulaiset piiloon hallitsematonta vauhtia liikkuvaan ohjaajattomaan junaan.

Henkilödraama tihenee ja jännitys tiivistyy junan vauhdin noustessa ja sen uhatessa aiheuttaa tuhoa asutuilla seuduilla. Myös sadistinen Ranken on karkulaisten perässä.

Pakojuna nähtiin jo FOX-kanavalla lauantaina. Luvassa on vielä kaksi lähetystä samalla kanavalla:

  • Ti 05.07.2022 klo 23.00
  • La 09.07.2022 klo 01.05

Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut