Tänään tv:ssä: Vangitseva eroottinen trilleri vuodelta 1992 – ”Alistuksella ja vallankäytöllä kalustettu helvetti”

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1992 valmistunut Katkera kuu.

Roman Polanskin ohjaama elokuva kertoo englantilaisesta pariskunnasta, joka ajautuu mukaan ramman amerikkalaisen kirjailijan ja tämän kauniin ranskalaisvaimon eroottisiin alistamisfantasioihin.

Peter Coyote tekee elämänsä roolin rullatuoliin sidottuna Oscarina, joka kertoo avioliittonsa takaa löytyvän tarinan risteilymatkalla tapaamalleen Nigelille (Hugh Grant).

Oscar on naimisissa puolet nuoremman, seksiä tihkuvan Mimin (Emmanuelle Seigner) kanssa, johon Nigel ihastuu palavasti vaimonsa (Kristin Scott Thomas) läsnäolosta huolimatta.

Oscarin ja Mimin Pariisiin sijoittuva tarina on alistuksella ja vallankäytöllä kalustettu helvetti, joka avautuu katsojalle ja Nigelille yhtä aikaa.

Katkera kuu on vangitseva kuvaus yli rajojen vyöryvästä suhteesta, seksistä ja pakkomielteestä, joka murskaa uhrinsa kuin kiskoiltaan suistunut vuoristorata. Polanski vie tarinan ulottuvuuksiin, joiden seuraaminen tuntuu edelleen häiriinnyttävältä .

Vahva ohjaus, hiottu ja pelkäämätön käsikirjoitus sekä italialaismestari Tonino Delli Collin (Huuliharppukostaja) tyylikäs kuvaus ovat lopputuloksen keskeisiä rakennusaineita, mutta samalla kyseessä on ennen kaikkea Coyoten ja myös Polanskin vaimona tunnetun Seignerin huima duettoesitys.

Katkera kuu esitetään Yle Teemalla torstaina 21.11.2019 klo 23.45. Areenassa 6 päivää. Katso traileri alta.