Tänään tv:ssä: Vin Diesel halusi kovasti tehdä tämän toimintaseikkailun – Taustalla erikoinen koplaus, josta vastasi päätähti itse

IMDb-arvosana 6,4.

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2013 valmistunut Riddick – paluu.

Avaruuden etsintäkuulutetun palkkasoturin, Riddickin tarina alkoi jo vuoden 2000 Pimeän uhkassa (Pitch Black). Tieteistoimintaa ja hirviökauhua yhdistelevä elokuva oli Vin Dieselin pääsylippu tunnetuksi toimintasankariksi.

Vuonna 2004 Riddick-hahmon ympärille rakennettiin kokonaista mytologiaa, mutta ison budjetin tieteistarina ei säväyttänyt entiseen malliin. Antisankarin luoneet ohjaaja David Twohy ja tuottaja-näyttelijä Diesel palasivat juurilleen hyvin paljon Pimeän uhkaa muistuttavalla kolmannella elokuvalla.

Riddick yrittää selvitä hengissä auringon paahtamalla, vihamielisten olentojen kansoittamalla planeetalla ja pyrkii samalla tietysti myös sieltä pois. Hän saa kutsuttua paikalle kaksikin alusta, joiden miehistöillä on omat suunnitelmansa Riddickin suhteen.

He saavat kuitenkin pian huomata, että ovat laskeutuneet arvioimaansa vaarallisempaan paikkaan, ja pimeässä näkevä metsästetty mies saattaa olla kaikkien ainut keino päästä planeetalta hengissä pois.

Riddick on Vin Dieselille hyvin läheinen hahmo, ja hän toimi kolmannessa elokuvassa itse tuottajana.

Saadakseen vapaat kädet Riddick-elokuvasarjan jatkon tekoon Diesel teki erikoisen vaihtokaupan. Hurjapäät-elokuvasarjan kolmannessa osassa Tokio Drift Diesel nähdään vain pikkuroolissa, ja hän sai vaivanpalkaksi Universal-studiolta oikeudet Riddick-hahmon käyttöön. Riddick-universumiin liittyviä seikkailuja onkin ollut suunnitteilla lisää.

Riddick – paluu esitetään Hero-kanavalla tiistaina 20.10.2020 klo 21.00. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat