Tänään tv:ssä: Vuoden 1974 Bond-leffassa nähdään koko elokuvasarjan tyylikkäin keksintö

Episodin tähdet ★★★

3.7.2024 06:30

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1974 valmistunut 007 ja kultainen ase.

Roger Moore saa toisessa Bond-seikkailussaan vastaansa palkkamurhaaja Scaramangan (Christopher Lee), joka kunnioittaa sankariagenttia syvästi.

Britannian tiedustelupalvelu lomauttaa Bondin, kun hänen päätellään olevan Scaramangan seuraava kohde. Agentti päättää silti jäljittää päänahkaansa havittelevan vihollisen ja päätyy ennen pitkää Scaramangan rakastajattaren Andrea Andersin (Maud Adams) pakeille sekä edelleen Hongkongin ja Macaon eksoottisiin maisemiin.

Mary Goodnightin roolissa debytoi ruotsalaissyntyinen Britt Ekland.

007 ja kultainen ase ei ole elokuvasarjan parhaita, mutta siinä on kuitenkin yksi kaikkien aikojen Bond-konnista, Christopher Leen esittämä Scaramanga.

Erikoisella epämuodostumalla eli kolmannella nännillä varustettu Scaramanga on vaarallinen palkkamurhaaja, joka veloittaa yhdestä taposta miljoona dollaria, ja käyttää siihen aina samaa nimikkoasettaan.

Elokuvalle nimenkin antanut Scaramangan ase on yksi Bond-elokuvasarjan tyylikkäimpiä keksintöjä. Aseen sai purettua viiteen osaan, jotka kaikki oli valmistettu kullasta.

Tupakansytyttimestä tuli aseen patruunapesä ja savukerasiasta kahva. Kullattu kynä muodosti aseen piipun. Loput osat on piilotettu vaatteisiin. 4,2 kaliiberin luoti on piilossa Scaramangan vyössä, ja kalvosinnappi muuntuu liipaisimeksi.

007 ja kultainen ase esitetään Nelosella kahteen otteeseen:

  • Ke 3.7.2024 klo 21.00
  • La 6.7.2024 klo 21.00

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa