Tänään tv:ssä: Vuoden 2000 kotimainen rikoselokuva on noussut kulttisuosioon – ”Katu-uskottavinta mitä Suomessa on ikinä tehty”

Tänään nähdään televisiossa kotimainen elokuva Bad Luck Love vuodelta 2000.

24.10.2018 05:00

Kulttisuosioon noussut rankka ja tiukkaotteinen rikosdraama oli Olli Saarelan kolmas pitkä näytelmäelokuva Lunastuksen (1997) ja Rukajärven tien (1999) jälkeen. Se on ehkä katu-uskottavin kotimainen rikosleffa, mitä on ikinä tehty.

”Suomi on jakautunut kahtia varattomiin ja varallisiin”, Saarela määritteli lehdistöesitteessä.

”Olen halunnut tehdä tämän elokuvan ihmisistä, joita ei mainita juhlapuheissa tai korukielisissä julkilausumissa. Heidän elämästään olen halunnut viipaleen elokuvaani lohkaista.”

Helsinkiläiseen betonilähiöön sijoittuva elokuva kertoo Alista (Jorma Tommila), joka joutuu vankilaan taposta. Tuomion aikana hänestä tulee isä, ja vapauduttuaan hän tahtoo muuttaa elämänsä suuntaa ja jättää rikolliset piirit.

Bad Luck Love voitti neljä Jussi-palkintoa: paras ohjaus, paras miessivuosa (Tommi Eronen), paras naissivuosa (Tarja-Tuulikki Tarsala) ja paras äänisuunnittelu (Kyösti Väntänen).

Kriitikko Antti Lindqvist näki elokuvassa yhtymäkohtia amerikkalaiseen ja eurooppalaiseen elokuvaan: ”Francis Coppolan Taistelukala ja Martin Scorsesen Sudenpesä kohtaavat nykyajan suomalaisessa lähiötodellisuudessa”, Lindqvist kirjoitti TV-maailman numerossa 20/2000.

Bad Luck Love esitetään TV2-kanavalla keskiviikkona 24.10.2018 klo 22.55.

Lähde: Elonet

Lisää luettavaa