Tänään tv:ssä: Vuoden 2013 menestyselokuvassa nähdään kaksi uskomatonta roolisuoritusta, ja molemmat palkittiin Oscarilla

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2013 valmistunut Dallas Buyers Club.

Ron Woodroof on umpihetero dallasilainen, jonka elämä täyttyy viinasta, huumeista, naisista, rodeosta ja homokammosta. Työtapaturman yhteydessä löytyvä HI-virus ja lupaus kuukauden elinajasta sekoittavat miehen pakan.

Kun elintarvike- ja lääkevirasto estää sopivien lääkkeiden hankkimisen, omatoiminen ja sopivan röyhkeä Ron perustaa troppiklubin ja auttaa samalla kohtalotovereitaan – sopivasta summasta tietysti.

Jean-Marc Vallée (C.R.A.Z.Y., Nuori Victoria, Café de Flore) ohjaa ilmavasti ja hienovireisin kuvin. Dallas Buyers Club kertoo lääkebisneksestä ja Aidsin uhrien ahdingosta ilman saarnaavaa otetta. Tositapahtumiin perustuva käsikirjoitus keskittyy dramaattisiin ihmiskohtaloihin, ja elokuva osuukin maaliinsa loistavien näyttelijöiden ansiosta.

Roolia varten yli 20 kiloa pudottanut ja lähes tunnistamattomaksi muuttunut Matthew McConaughey on täysosuma Woodroofina, ja Jared Leton Rayon antaa mehukkaan, napakan vastapainon Ronin kiihkeälle hahmolle. Sekä McConaughey että Leto palkittiin rooleistaan Oscareilla.

Elokuvan kolmas Oscar tuli maskeerauksesta.

Dallas Buyers Club esitetään Herolla torstaina 14.11.2019 klo 21.00. Toinen esitys Nelosella perjantaina 15.11.2019 klo 22.45. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Vastaamalla näet muiden vastaukset.