Tänään tv:ssä: Vuoden 2015 jättielokuva murskasi ennätyksiä – ainakin hetkeksi

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2015 valmistunut Jurassic World.

Jurassic Park -elokuvasarjan neljättä osaa saatiin odottaa peräti neljätoista vuotta. Pitkä tauko johtui luultavasti siitä, että Jurassic Park III sai faneilta ja kriitikoilta huonon vastaanoton. Vaikka Joe Johnstonin ohjaustyö tuottikin satoja miljoonia dollareita lipputuloina, niin se pärjäsi kuitenkin selvästi heikommin kuin Steven Spielbergin ohjaamat kaksi ensimmäistä.

Spielberg pysytteli kolmannessakin osassa mukana tuottajana, ja sama koskee myös Colin Trevorrow’n ohjaamaa Jurassic Worldia. Neljännessä osassa elokuvasarjan konsepti on osittain uudistettu ja osittain on palattu vanhaan. Dinosaurukset eivät enää hallitse saarta, vaan puisto on avattu uudelleen entistä suurempana.

Bryce Dallas Howardin esittämä Claire vastaa puiston toiminnasta. Hänellä on kovat paineet, sillä puisto on raadollisen kaupallista toimintaa. Kun kaksi Clairen sukulaislasta saapuu puistoon vierailulle, ei heille riitä lainkaan aikaa.

Guardians of the Galaxyn tähti Chris Pratt esittää dinosaurusten kouluttajaa, joka tuntee eläimet hyvin ja pääsee niiden kanssa kontaktiin. Hän on se tyyppi, joka aavistaa uuden dinosauruspuiston riskit, mutta kukaan ei tietenkään kuuntele ennen kuin on liian myöhäistä.

Jurassic World
rikkoi ensi-iltaviikonloppunaan kaikkien aikojen lippukassaennätyksiä. Siitä tuli kaikkien aikojen paras ensi-ilta-avaus sekä Pohjois-Amerikassa (208,8 miljoonaa dollaria) että maailmanlaajuisesti (524,1 miljoonaa). Ennätykset rikkoutuivat tosin jo saman vuoden joulukuussa, kun Star Wars: The Force Awakens tuli ensi-iltaan. Jurassic Worldin jatko-osa Kaatunut valtakunta tulee teattereihin 8. kesäkuuta.

Jurassic World esitetään TV5-kanavalla lauantaina 26.05.2018 klo 21.00. Uusinta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä samalla kanavalla. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut