Tänään tv:ssä: Vuoden 2017 suomalaisleffa aloitti maailmanlaajuisen ilmiön – Aidossa yhteisössä jokainen saa olla oma itsensä

Katsottavissa Areenassa pysyvästi.

22.6.2021 06:30

Vuonna 2017 valmistunut Hobbyhorse Revolution aloitti maailmanlaajuisen ilmiön.

Selma Vilhusen dokumentissa seurataan kolmea keppihevosharrastajaa ja koko Suomen keppariyhteisöä. Aisku, Elsa ja Alisa ovat nuoria, joilla on tavalliset teini-ikään ja aikuistumiseen liittyvät huolet sekä intohimoinen suhtautuminen harrastukseensa.

Eikä ihme – tuhansien nuorten muodostamassa keppihevosyhteisössä jokainen saa olla oma itsensä.

Intohimoiset harrastajat ovat kertakaikkiaan sekä vakavasti otettavia että hellyttäviä. He valmentavat toisiaan, hoitavat hevosiaan sekä ratsastavat ja kilpailevat niillä.

Dokumentissa on upeita elokuvallisia hetkiä, kuten ratsukot kirmaamassa sänkipellolla Sian Chandelierin soidessa taustalla.

Koko elokuva ja keppariharrastajat ovat ennen kaikkea niin aitoja, että hahmojen tunteet tarttuvat katsojaankin. Ripaus lapsekasta rehellisyyttä ja tunteiden valtaan ajautumista koskettaa niin ilojen kuin pettymysten hetkillä.

Hobbyhorse Revolution esitetään Yle Teemalla tiistaina 22.06.2021 klo 22.00 ja perjantaina 25.06.2021 klo 12.01. Elokuva on katsottavissa Areenassa pysyvästi: voit pistää sen pyörimään upotuksesta alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia