Tänään tv:ssä: Vuoden 2020 kotimainen komedia on yhden tähden kohellus

IMDb-arvosana 4,0.

2.3.2024 08:00

Sami Hedberg jakaa sekä koomikkona että näyttelijänä mielipiteet vahvemmin kuin suurin osa suomalaisista moniosaavista kansansuosikeista.

Vuonna 2020 valmistunut Se mieletön remppa yritti rakentaa uutta ilmiötä Luokkakokous-elokuvien perään. Siinä tarjotaan Hedbergille peräti seitsemän eri roolia, joissa hän voi kokeilla kaikkea lastenkirjoja raapustavasta vässykästä rasistisiin stereotypioihin ja alfapanomiehiin.

Laatu olisi voinut kuitenkin tulla ennen määrää, sillä hahmoista yksikään ei ole hauska. Ainoastaan perus-Jalmarista olisi voinut saada ihan kelvollisen sivuhahmon kotimaiseen pienemmän budjetin televisiosarjaan.

Taneli Mustosen ohjaama elokuva yrittää muillakin osa-alueilla aivan liikaa, minkä huomaa esimerkiksi älyttömistä visuaalisista kikoista tällaisessa kontekstissa.

Muista näyttelijöistä Kiti Kokkonen yrittää pysyä kaikessa sekoilussa mukana mukavan sympaattisena, mutta ilman muutamia kohtalaisen hauskoja sivurooleja ei tässä kohelluksessa naurata kukaan.

Episodin ensi-ilta-arviossa elokuvalle heltisi yksi tähti.

Se mieletön remppa esitetään Subilla lauantaina 2.3.2024 klo 22.15. Elokuvan voi katsoa myös suoratoistona Viaplaysta ja Ruutu Plussasta. Alla traileri.

Lisää luettavaa