Tänään Teemalla: Kaikkien aikojen katsotuin japanilaisanimaatio – Suositumpi kuin yksikään Ghibli-tuotanto

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2016 valmistunut Your Name.

Japanilainen animaatio Your Name teki uskomattoman tempun. Siitä tuli kaikkien aikojen katsotuin anime-elokuva – siis suositumpi kuin Henkien kätkemä ja muut Hayao Miyazakin suosikkielokuvat.

Saavutus ei tule ilman ansioita, sillä Makoto Shinkain ohjaustyö on samaa tasoa kuin japanilaisten mestarien animaatiot. Your Name on yhtä syvällinen ja kauniisti animoitu kuin Ghibli-tuotannot. Erotuksena siinä on modernimpaa otetta, urbaania sykettä ja viihdyttävää popmusiikkia.

Elokuvan keskushahmo on pikkukaupungissa asuva Mitsuha-tyttö, joka unessa vaihtaa paikkaa tokiolaisen Taki-pojan kanssa. He alkavat viestitellä keskenään ja pääsevät tutkimaan uudenlaista minäänsä.

Lopputulos on kiehtova ja taianomainen tarina, jossa katsojalle ei paljasteta liikoja. Unessa tapahtuvan muutoksen alkuperä jää epäselväksi, mutta mielenkiintoisempaa onkin se, mitä kaikkea taika saa aikaan.

Your Name nähdään osana Yle Teeman elokuvafestivaalia, joka kestää keskiviikosta sunnuntaihin. Luvassa on rajanylityksiä, rakkautta, moderneja klassikoita ja parasta uutta elokuvaa.

Your Name esitetään keskiviikkona klo 20.00. Areenassa 29 päivää. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat