Tarantino valittaa haastattelussa Hollywoodin ”marvelisaatiosta”

Onko markkinoilla tilaa enää muille kuin sarjisleffoille?

23.11.2022 12:01

Legendaarinen ohjaaja Quentin Tarantino väittää, ettei nykyään ole enää oikeita filmitähtiä. Hän pitää kauheana asiana, että supersankarielokuvien tähtien luomia ”franchise-hahmoja” fanitetaan, eikä varsinaisesti niitä näyttelijöitä, jotka tuovat nämä hahmot eloon.

– Se on osa Hollywoodin marvelisaatiota. Nämä näyttelijät ovat kuuluisia hahmoistaan, mutta eivät he ole tähtiä. Captain America on tähti. Thor on tähti. En ole varmasti ainut, joka on asian huomannut. Uskoisin, että tämä asia on mainittu jo ziljoona kertaa, mutta niin se vain menee, että näistä franchise-hahmoista tulee tähtiä, Tarantino sanoo 2 Bears, 1 Cave -podcastissa.

Tarantino ei kuitenkaan vihaa Marvel-elokuvia, mutta on harmissaan, kuinka sarjakuvagenre jättää joitain muita elokuvia varjoihin.

– Siis minähän keräsin Marvel-sarjiksia lapsena. Ymmärrän kyllä, että jos olisin ollut parikymppinen ja näitä elokuvia olisi alkanut tulemaan, niin olisin ollut aivan saatanan innoissani ja rakastanut niitä.

– Minua oikeasti harmittaa vain se, että niitä tehdään tällä hetkellä. Ja ne tuntuvat olevan ainoita elokuvia, jotka aiheuttavat innostusta faneissa ja jopa studioissa.

– Ne ovat kuitenkin elokuvateollisuuden ajan kuva. Ei muille ole oikein tilaa. Se on ongelmani, Tarantino sanoo.

Tarantino jutusteli jo muutama viikko sitten Marvel-elokuvista.

Lähde: Film News

Lisää luettavaa