Tässä on kaikkien aikojen paras sarjakuvaelokuva – Tilastotiede kertoo voittajan

8.7.2013 21:21

Man of Steel tuli, sujahti ja törmäsi pilvenpiirtäjään. Wolverinen kynnet ovat tylsyneet jo trailerissa ja marraskuussa Thor leikkii taas ukkosenjohdatinta, mutta myös menneinä aikoina on osattu tehdä sarjakuvaelokuvia.

Dark Horizons on koonnut kivasti grafiikkaa sisältävän listauksen yleisen mielipiteen mukaiseen järjestykseen sijoitetuista sarjakuvafilmatisoinneista. Yön ritarin (2008) hallitseman värikkään listan löytää tästä.

Lista on koottu käyttäen hyväksi IMDb:n, Metacriticin ja Rotten Tomatoesin keskiarvoja. Yön ritarin kanssa kärjestä löytyvät vähemmän räjähtävät ja harvemmin asiayhteydessä mainittavat elämäkerrat, Persepolis-animaatio (2007) ja American Splendor -draamakomedia (2003).

Oli keskiarvoista ja kriitikoiden tai yleisön mielipiteen arvostuksesta mitä mieltä tahansa, on lista oiva muistilista sarjakuvaelokuvien ystäville. Supersankareiden seasta kun löytyvät myös aasialaiset animet (Akira, 1988), eurosarjakuvien seikkailijat (Adèle Blanc-Secin uskomattomat seikkailut, 2010) sekä muut erikoisuudet Arskan Red Sonjasta (1985) Bruce Willisin Surrogatesiin (2009) ja Jamie Lee Curtisin Virukseen (1999).

(Episodi/JSV)

Lisää luettavaa