Tässä ovat Hollywoodin ylipalkatuimmat näyttelijät

15.3.2014 12:30

Hollywood-näyttelijät nostavat tunnetusti suurta palkkaa, mutta jotkut tarjoavat rahalle vain vähän jos lainkaan vastinetta.

Top 10 Films on listannut Hollywoodin ylipalkatuimmat näyttelijät Box Office Mojon antamien tietojen perusteella. Listaa kasattaessa on verrattu näyttelijöiden palkkoja suhteessa heidän kolmen viimeisimmän elokuvansa lipputuloihin.

10. Ryan Reynolds

Reynoldsin floppien sarja on pitkä. Hänen elokuvansa tuottivat 10.70 dollaria jokaista Reynoldsille maksettua taalaa kohden.

9. Matt Damon

Vuosi 2013 ei ollut Damonille varsinaisesti huono. Hän teki paljon kiinnostavia ja kehuttuja rooleja elokuvissa, jotka eivät kuitenkaan juhlineet lippuluukuilla. Hänen elokuvansa tuottivat 10.60 dollaria jokaista Damonille maksettua kohden.

8. Jennifer Aniston

Anistonin tulos on sama kuin Damonille (10.60 per yksi palkkadollari), mikä on suhteellisen hyvä näyttelijälle, joka ei ole viime vuosina tehnyt kovinkaan erilaisia rooleja.

7. Steve Carell

Vaikka tämä arvostettu koomikko nähtiinkin hittileffassa Anchorman 2, joka ei ole vielä saapunut Suomeen, mukaan mahtui merkittäviä floppeja, jotka vaikuttivat hänen sijoittumisessaan listalle. Vuonna 2013 Carellin elokuvat tuottivat vain 10 dollaria jokaista hänelle maksettua dollaria kohden.

 6. Denzel Washington

Yhtenä takavuosien lippuluukkujen luotettavimmista tähdistä tunnettu Washington on erittäin hyväpalkkainen, mikä myös näkyy hänen sijoituksessaan. Isot palkkiot plus heikot lipputulot auttoivat upottamaan Washingtonin listan sijalle kuusi. Washingtonin elokuvat tuottivat 8.30 dollaria jokaista hänelle tilitettyä  taaleria kohden.

5. Kevin James

Kellarin kunkku-sarjasta muistetun koomikon elokuvat tuottivat vain 6.10 dollaria jokaista hänelle maksettua kohden. Vaikka Here Comes The Boom tuotti jonkin verran voittoa, se alitti studion asettamat odotukset ja nimettiin flopiksi.

4. Nicolas Cage

Ilman Croodien menestystä Cage olisi todellisissa vaikeuksissa. Frozen Ground tuotti ainoastaan kuusi dollaria jokaista Cagelle maksettua kohden. Ennen niin arvostetun Cagen tulevaisuus vaikuttaa kuitenkin lupaavalta, sillä hänen tuleva elokuvansa Joe on saanut paljon positiivista huomiota.

3. Reese Witherspoon

Viime vuodet eivät ole olleet helppoja Oscar-voittaja Witherspoonille, jonka elokuvat tuottivat ainoastaan 3.90 dollaria jokaista hänelle tilitettyä kohden. Vaikka Matthew McConaugheyn tähdittämä Mud saikin erittäin hyviä arvosteluja, sen lipputulot eivät olleet kummoiset.

2. Katherine Heigl

Paksuna-hittinsä jälkeen Heiglillä on ollut vaikeuksia toistaa sen menestystä. Hänen elokuvansa tuottivat vain 3.50 dollaria jokaista Heiglille maksettua kohden.

1. Adam Sandler

Sandler-elokuvat tuottivat ainoastaan 3.40 dollaria jokaista hänelle maksettua kohden. Tulos oikeuttaa listan kärkisijaan.

Lähde: Top 10 Films

(Episodi/JA)

Lisää luettavaa