Tätä on tulossa ruutuihin – alan tekijät ennustavat

Odotettavissa kauhua, tieteistarinoita ja silkkaa fantasiaa?

National Geographic

Britannian tv- ja elokuvateollisuuden johtohahmoihin luettava John McVay kertoo tuoreessa haastattelussaan, miten muuttunut maailmantilanne vaikuttaa alan tuotantoihin. McVay on liittojohtaja, jonka järjestö edustaa n. 550 TV- ja elokuva-alan yhtiötä. Koronavirusepidemia pysäytti monien tuotannot, mutta nyt katsotaan taas eteenpäin.

Jo aiemmin on kerrottu siitä, millaisia käytännön muutoksia esim. tv-sarjojen tekemiseen on tulossa tiukentuneiden hygieniavaatimusten takia. McVay avaa kuitenkin myös asioita käsikirjoittamisen näkökulmasta.

– Jos vaikkapa otetaan Eastenders-sarjan kohtaus, jossa kaikki juhlivat Albert Squarella jonkun syntymäpäivää… Sellaista ei [nyt] tosiaan voi toteuttaa. […] Voidaan ajatella, kun katsotaan eteenpäin, että saippuasarjoissa olisi enemmän kohtauksia, joissa ei ole isoja väkijoukkoja, mutta ehkä yksi juonenlanka jostakin yksinhuoltajasta, McVay maalailee.

McVayn linjoilla on myös käsikirjoittaja Ewan Morrison, joka on työskennellyt mm. Netflixin The Outlaw King -elokuvan parissa. Kun sarjoja ja elokuvia yritetään kuvata pienemmillä tiimeillä, tämä saattaa nostaa tietynlaisten kuvauspaikkojen ja lajityyppien suosiota.

– Ensi vuonna voidaan odottaa paljon fiktiota, mikä sijoittuu kauas avaruuteen, meren syvyyksiin tai erikoisiin suljettuihin paikkoihin, kuten kaukaisille saarille, Morrison arvelee. Hän tuumaa tilanteen tuovan tilaisuuden kauhuelokuville sekä suuren luokan animaatioille, joista jälkimmäisiä voidaan tehdä jopa kotitoimistoissa.

Lähde: BBC