”Täydellinen valinta päärooliin” – Tom Hanksin uusi tieteiselokuva nyt striimattavissa

Apple TV:n tuotanto sijoittuu lähitulevaisuuteen.

Elokuvassa Cast Away – Tuuliajolla (2000) Tom Hanks veti melkeinpä yhden miehen show’n, jossa hänellä oli keskustelutoverinaan ainoastaan lentopallo Wilson. Tämä ei tietenkään oikeasti puhunut takaisin.

Sen sijaan post-apokalyptisessä Finchissä Hanks keskustelee koiralle ja roboteille, jotka taitavat myös kommunikoinnin ihmisen kanssa.

Apple TV:n tuotanto sijoittuu lähitulevaisuuteen. Auringonpurkaus on tehnyt tuhojaan otsonikerrokseen ja säteily on tappanut suurimman osan planeettaamme.

Finch on itsekin altistunut ja tietää pian kuolevansa, joten hän rakentaa koiralleen kumppania, joka pitäisi siitä huolta kun miehestä aika jättää. Robotti on nopeasti oppiva, joskin aluksi varsin kömpelö, ja puheäänikin on kuin suoraan Boratin suusta.

Hanks on aina täydellinen valinta esittämään jokamiestä, vaikka tällä kertaa hänen roolihahmonsa on varsinainen tekniikkanero ja ansioitunut selviytyjä. Finch on pysynyt elossa jopa 15 vuotta siitä kun melkein kaikki nopeasti päättyi. Hän tietää, että ihmisen ainoa vihollinen on toinen ihminen.

Tämä elokuva on kuitenkin enemmänkin koko perheelle soveltuva pinokkiomainen satu kuin väkivallalla mässäilevä kauhutarina.

Tero Heikkinen

Tähdet ★★★

YouTube video