Orange is the New Black -sarjan suosikkihahmo käy toisella kaudella läpi rankkoja juttuja

17.6.2014 10:11

Netflixin Orange is the New Black -sarjan monista hahmoista Danielle Brooksin esittämä Taystee on noussut yhdeksi suosikiksi. Brooks on iloinen hahmonsa suosiosta muttei osaa sanoa sille syytä. Hän sanoo vain tekevänsä oman työnsä.

Teksti: Jussi Huhtala, Lontoo
Kuva: Alex Azevedo, Fabio Pugliesi

– En yritä muuta kuin olla uskollinen roolihahmolleni ja antaa kaikkeni joka päivä. En mieti sitä liikaa, koska hahmoni tarina on jo kirjoitettu. Minä vain hyppään kyytiin ja nautin matkasta.

Brooks myöntää kyllä nauttivansa siitä, että hänestä on tullut suositun televisiosarjan näkyvä hahmo.

– Se on oikeastaan katkeransuloista, sillä yhtäkkiä minusta on tullut julkisuuden henkilö muiden silmissä. On vaikeaa mennä ravintolaan ilman tunnetta, että joku tarkkailee. Toisaalta on myös hienoja hetkiä, kun kuulen ventovierailta, että olen heille inspiraation lähde, tai kun pieni musta tyttö tulee sanomaan, että ”haluaisin olla samanlainen kuin sinä”.

Toisella kaudella Taysteen leppoisa hahmo saa synkempiä sävyjä.

– Se johtuu siitä, että mukaan tulee hahmo nimeltä Vee, jota esittää Lorraine Toussaint. Veellä on paljon valtaa, mikä vaikuttaa Taysteen käytökseen. Taystee käy läpi rankkoja juttuja ja joutuu miettimään omaa lojaaliuuttaan. Kaudella tapahtuu kyllä paljon muutakin, ja mukana on koomisiakin tapahtumia.

Netflix julkisti vastikään, että sarjalle tehdään kolmaskin kausi. Brooks sanoo, että Taysteen hahmo on mukana jatkossa.

– Olen tehnyt sopimuksen kolmannesta kaudesta, mutta en vielä tiedä kuinka paljon olen mukana. Toivottavasti koko kauden.

Lisää luettavaa