Ted 2 -tähti Amanda Seyfried naisnäyttelijöiden palkoista: ”kyse on reiluudesta”

Amanda Seyfried nähdään seuraavan kerran perjantaina ensi-iltansa saavassa Ted 2:ssa. Pössyttelevää juristia näyttelevä Seyfried paljasti taannoisessa haastattelussa, että hänelle on kerran maksettu vain 10% miesvastanäyttelijänsä palkasta.

”Näyttelin muutama vuosi sitten eräässä ison budjetin leffassa, ja huomasin, että minulle maksettiin työstäni vain 10% siitä mitä vastanäyttelijäni sai, vaikka olimme yhtä kuuluisia ja samassa vaiheessa uriamme”, näyttelijätär paljastaa Sunday Timesin haastattelussa.

”Ihmiset luulevat, että en välitä tällaisista asioista, koska elän niin rennosti ja teen asiat kuten haluan… mutta ei tässä ole rahasta kysymys. Kyse on reiluudesta.”

Amanda ei paljastanut miesvastanäyttelijän nimeä, mutta aikoo jatkaa taistoaan naisten oikeuksien ja reiluuden puolesta. Palkkakysymyksen on aiemmin nostanut esille muun muassa Patricia Arquette, Meryl Streep ja Jennifer Lopez.

Taistoa saattaa hiukan vaikeuttaa vähän aikaa sitten julkisuuteen vuotanut tieto siitä kuinka Jennifer Lawrence tienaa 20 miljoonaa dollaria tulevasta Passengers-elokuvasta, kun hänen vastanäyttelijänsä Chris Pratt saa ”vain” 12 miljoonaa.

Kuva: Mamma Mia!

Lähde: Variety

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut