Tennispalatsin ykkössaliin lisää jytinää, nahkapenkit ja Independence Dayn jatko-osa

Finnkino kertoo tiedotteessa tuovansa Suomeen maailman uusimman ja edistyksellisimmän elokuvatekniikan.

Finnkino lanseeraa uuden premiumkonseptin, Finnkino Scapen, jonka tavoitteena on tiedotteen mukaan tarjota entistäkin korkealaatuisempia elokuvaelämyksiä kuluttajille.

Scape-premiumkonsepti rakentuu Dolby Atmos -äänentoistojärjestelmään ja Barco DLP D-Cinema -laserprojektoriin. Finnkino Scapesta pääsee nauttimaan 29. kesäkuuta alkaen, kun sali avataan yleisölle Independence Day: Uusi uhka -elokuvan ensi-illan merkeissä.

– Olemme todella ylpeitä ja innoissamme siitä, että voimme ensimmäisenä Pohjoismaissa tarjota asiakkaillemme maailman uusimman ja kovatasoisimman äänentoistotekniikan, Dolby Atmoksen, yhdistettynä entistä kirkkaampaan ja värikylläisempään Barco DLP-D-laserprojektoriin. Tennispalatsin sali 1 on aina ollut Finnkinon kruunujalokivi ja nyt siitä tulee entistä vaikuttavampi, kaikilla herkuilla varustettu premiumsali, sanoo Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

– Dolby Atmos edustaa elokuvateatterin äänentoistosuunnittelun aatelia ja ehdotonta edelläkävijyyttä. Dolby Atmos -järjestelmän kaiuttimia on asennettu joka puolelle salia, myös katsomon kattoon, jolloin ääni täyttää kirjaimellisesti koko salin ja ympäröi katsojan joka puolelta. Äänen saumaton kulku kaiuttimesta kaiuttimeen jaetun äänentoiston sijasta tekee äänentoistosta sekä realistisemman ja moniulotteisemman että herkemmän ja yksityiskohtaisemman, kuvailee Finnkinon tekninen päällikkö Ari Saarinen..

Saliin asennetaan myös Barcon DLP-D-laserprojektori, joka on teknisesti alan kehittyneimpiä ja valovoimaisimpia DLP D-Cinema -projektoreita. Saarisen mukaan laserprojektorin poikkeuksellinen kuvanlaatu, lisääntynyt kontrastisuhde sekä entistäkin kirkkaammat värit nostavat elokuvaelämyksen tasoa entisestään. Poikkeuksellinen kirkas kuva luo myös ainutlaatuisen 3D-elämyksen.

Ääni- ja kuvamaailman lisäksi ykkössalin kokonaisilme muuttuu. Uudet, mustat luksusnahkapenkit ovat tiedotteen mukaan italialaista huippulaatua: pehmeät, mukavat istua ja entistäkin tilavammat. Jalkatilaa on runsaasti ja porrastuksen sanotaan tarjoavan parhaat mahdolliset näkymät 185 neliön kokoiselle valkokankaalle.

Aiheeseen liittyvät jutut