Terry Gilliamin piti kuvata Stanley Kubrickin ideoima elokuva syyskuussa: ”Käsikirjoitus ja näyttelijät olivat valmiina”

Toivottavasti projekti on mahdollista nähdä tulevaisuudessa.

28.7.2020 20:01

Brazilin, 12 apinan ja Fisher Kingin ohjaaja Terry Gilliam on jäämässä jälleen uuden ikuisuusprojektin loukkuun. Hän nimittäin oli aloittamassa syyskuussa uuden elokuvan kuvaukset. Kyseessä olisi ensimmäinen elokuva sitten vuonna 2018 ensi-iltansa saaneen The Man Who Killed Don Quixoten.

”Olin tekemässä elokuvaa, joka on alun perin ollut Stanley Kubrickin idea. Käsikirjoitus ja näyttelijät olivat valmiit, mutta karanteeni pilasi kaiken”, Gilliam surkuttelee.

Hän kertoo valmistelevansa parhaillaan kirjaa, johon kokoaa elokuviensa kuvakäsikirjoituksia. Gilliam on Indie Wiren mukaan myös harmistunut sekä Yhdysvaltojen, että Ison-Britannian politiikasta tällä hetkellä. ”Vuonna 2016 sain 100 prosenttisen Britannian kansalaisuuden”, Gilliam kertoo.

Hän kertoo iloinneensa, että hänessä ei ole enää yhtään amerikkalaista, vaan että hän on täysin britti, eli täysin eurooppalainen. Sitten tuli brexit. ”Se on hullua. Olen kiinni maassa, joka ei tule olemaan eurooppalainen ja haluan olla hyvinkin paljon osa sitä.”

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia