The Social Network kerää palkintoja

Yhdysvalloissa useat tahot ovat aloittaneet vuoden elokuvien palkitsemisen, ja Jesse Eisenbergin (Adventureland, Zombieland) tähdittämä The Social Network on kerännyt pystejä niin vuoden parhaana elokuvana, käsikirjoituksestaan sekä ohjauksestaan.

Ensi vuoden helmikuussa järjestettävää Oscar-gaalaa odotellessa monet tahot ovat jakaneet omat pystinsä. Oscar-ehdokkaana 2008 vuoden ohjauksesta Benjamin Buttonin uskomattomalla elämällä ollut David Fincher (Seven, Fight Club) on voittanut useamman palkinnon ohjauksestaan Facebookin synnystä kertovassa elokuvassa.

The Social Network on saanut vuoden parhaan elokuvan pystin Los Angelesin elokuvakriitikoilta (LAFCA), joka palkitsi Fincherin parhaasta ohjauksesta jaettuna Oliver Assayasin (Oscar) kanssa. Elokuva valikoitiin parhaaksi myös Bostonissa (BSFC), missä myös Jesse Eisenberg palkittiin parhaana näyttelijänä. Aaron Sorkinin käsikirjoitus elokuvalle sekä Trent Reznorin ja Atticus Rossin sävellys palkittiin myöskin.

New Yorkin kriitikot (NYFCO) palkitsivat elokuvan vuoden parhaana, kuten myös Iso-Britannialainen Richard Attenborough Film Awards.

Lähteet: Empireonline.com, Blogs.indiewire.com

Aiheeseen liittyvät jutut