The Walking Dead ryömii kohti loppuaan – tämä sarjasta ja sen spin-offeista tiedetään nyt

Ryan Green/AMC

Mutta missä onkaan Rick Grimes -leffa?

The Walking Dead on vuodesta 2010 asti onnistunut istuttamaan sitkeän fanikunnan ääreensä, vaikka osa katsojista ehtikin jo kyllästyä elävien kuolleiden ja hajanaisten selviytyjäjoukkojen välisiin yhteenottoihin. Sarjan 11. eli päätöskausi alkaa Yhdysvalloissa nyt elokuun 22. päivä ja Suomessa FOX-kanavalla 23. päivä.

The Walking Deadin viimeisen kauden lupaillaan etenevän kahdeksan jakson syklissä. Nykyään sarjan eräänlaisena sisältöpäällikkönä toimiva Scott M. Gimple kertoo tulevasta näin:

– Taina on iso ja siinä on useita käänteitä. Me luomme uutta jokaiselle kahdeksalle jaksolle. Tästä tulee heille pidennetyt, eeppiset hyvästit. Olemme kuitenkin päättämässä yli 10-vuotisen taipaleen.

24 jakson mittainen rypistys palauttaa ruutuihin joitakin tuttuja kasvoja, kuten Jeffrey Dean Morganin näyttelemän Neganin, Lauren Cohanin Maggien ja Norman Reedusin Darylin. Syyskuussa käynnistyy puolestaan mm. Morgan Jonesin tähdittämän Fear The Walking Dead -spin-offin seitsemäs kausi. Niin ikään syyskuussa alkaa spin-off-minisarjan The Walking Dead: World Beyond toinen ja viimeinen kausi. Pitkään huhutun Rick Grimes -leffan tilanne ei ole yhtä ruusuinen.

Andrew Lincolnin näyttelemä ex-poliisi Grimes nähtiin viimeksi The Walking Deadin yhdeksännellä kaudella. Hahmon piti palata elokuvassa, mutta se ei ole lähelläkään valmistumista. Näin asiaa kommentoi The Walking Deadia ja sen spin-offeja tuottava Greg Nicotero:

– Tietäisinpä, milloin [voisin sanoa sen toteutuvan]. Viime kuukausina olen lukenut liudan käsikirjoitusluonnoksia. Sen halutaan osuvan ihan kohdilleen.

Fear The Walking Deadin kuusi aiempaa kautta ovat saatavilla HBO Nordicilla, The Walking Dead: World Beyondia voi katsoa Amazon Prime Video -palvelussa.

 

Lähteet: Deadline, Cinemablend

Aiheeseen liittyvät jutut