The Witcherin kakkoskausi kerää ylistystä – huippuarvosanat ja -listasijoitukset heti avausviikonloppuna

Ehdottomasti pitkän odotuksen arvoista katsottavaa!

20.12.2021 08:00

Puolalaisiin Andrzej Sapkowskin Noituri-kirjoihin perustuva Netflix-sarja The Witcher palasi katseltavaksi toisen tuotantokautensa voimin viime perjantaina 17. joulukuuta. Sarjan ystävillä on takanaan pitkä lähes kahden vuoden mittainen odotus nähdä lisää ja onkin todella hienoa huomata, että se ei ole missään nimessä ollut turhaa.

The Witcherin kakkoskausi ansaitsi itselleen heti ensimmäisenä viikonloppunaan kriitikoilta mahtavan 96 % Rotten Tomatoes -arvosanan. Kautta ylistetään mm. selkeämmästä juonestaan, toimivasta fantasiamaailman rakennuksestaan, päätähti Henry Cavillin roolisuorituksesta noituri Geraltina ja siitä, että se onnistuu kaiken toimintansa ja kauhuelementtiensä keskellä olemaan myös hauska. Molemmat kaudet nähneenä nämä kaikki esiin nostetut pointit on hyvin helppo allekirjoittaa.

IMDb:n puolella The Witcher on saanut arvosanan 8,2. Yksittäisten jaksojen arvosanat vaihtelevat toisella tuotantokaudella 8,1 (Kaer Morhen) ja 9,0 (Family) välillä. Netflixissä se kipusi odotetusti sarjojen Top10-listan kärkeen. Näiden saavutusten lisäksi myös herra Sapkowski antaa Lauren Hissrichin luotsaaman sarjan jäljelle oman siunauksensa.

Kakkoskausi on eittämättä selkeämpi ja toimivampi kokonaisuus kuin sarjan ensimmäisen osio. Tuotantotiimi piti lupauksensa ja otti opikseen aiemmasta sekavaa aikajanahyppelyä koskevasta kritiikistä – juonikaarten etenemistä on tällä kertaa huomattavasti helpompi seurata. Hahmoihin saadaan onnistuneesti lisää syvyyttä ja varsinkin Geraltin (Cavill) ja Cirillan (Freya Allan) kehittyvää isä-tytär-suhdetta on tunteikasta seurata koko kauden ajan. Jaskier (Joey Batey) tuo kuvioihin jälleen ripauksen kaivattua huumoria tasapainottamaan tilanteita ja kuullaanpa häneltä uusi upea laulukin. ”Burn, Butcher, Burn” ei ehkä ole aivan yhtä suuri korvamato kuin ykköskauden ”Toss a Coin to Your Witcher”, mutta on se siltikin oikein mainiota kuunneltavaa.

The Witcher -videopelien ystävät saattoivat huomata myös muutamia tuttuja seikkoja hahmojen puvustuksessa ja maskeerauksessa tehdyissä valinnoissa. Yenneferin (Anya Chalotra) kaulassa nähdään tähtikuvioinen koru, Trissin (Anna Shaffer) hiukset on muutettu punertaviksi ja Jaskierin vaatteet ovat värikkäämmät. Myös sarjan musiikillinen maailma on hyvin lähellä pelien viitoittamaa tietä – tämä oli yksi sarjan suurimmista vahvuuksista jo sen ensimmäisellä kaudella.

Viikonlopun maratoonauksen jälkeen edessä on jälleen kuumeista odottamista sarjan jatkosta. Kolmas The Witcher -kausi onneksi varmistettiin tulevaksi jo syyskuussa, mutta vielä ei ole tietoa milloin se tulee saapumaan katseltavaksi. Sarjan tekijät osasivat selvästi kuitenkin ennakoida tämän fanien kyltymättömyyden ja päättivät heittää heille pelastusrengasta; viimeisen jakson lopputekstien yhteydessä julkaistiin ensimmäinen traileri ensi vuonna Netflixiin saapuvasta The Witcher: Blood Origin -esiosasarjasta.

The Witcher siis onnistuu toisella tuotantokaudellaan lunastamaan siihen kohdistuneet odotukset, nostamaan kerrontansa tasoa aiemmasta ja takaaman sarjan suosion myös siirryttäessä tästä eteenpäin. Se juurruttaa itsensä vahvasti fantasiagenren ytimeen ja jättää faninsa odottamaan suurella innolla jatkoa Geraltin, Cirillan ja Yenneferin seikkailuille.

Alla uuden kauden virallinen traileri.

Lisää luettavaa