Thomas Vinterberg puolustaa Yhdet vielä -elokuvan yhdysvaltalaista uusintaversiota ja kehuu Leonardo DiCapriota

Vinterberg antaa tilaa uusille tekijöille.

28.4.2021 07:30

Tanskalaisen Thomas Vinterbergin uusin elokuva Yhdet vielä palkittiin parhaan kansainvälisen elokuvan Oscarilla. Eikä aikaakaan, kun yhdysvaltalaiset haluavat tehdä elokuvasta oman, englanninkielisen versionsa.

Pääroolin tekee näillä näkymin Leonardo DiCaprio, joka astuisi Mads Mikkelsenin saappaisiin. Uutinen herätti ymmärrettävästi porua ja jopa pilkkaa – eivätkö amerikkalaiset todella osaa lukea tekstityksiä?

”Tämä kaikki on uutta minulle. Keskustelen heidän [amerikkalaisen tuotantoyhtiön] kanssaan ja kaikki jää nähtäväksi”, Vinterberg sanoo. Hänen ei ole tarkoitus ohjata tai käsikirjoittaa uusintafilmatisointia.

Vinterbergin teoksista on aiemminkin tehty uusintaversioita, mutta teatterissa. Juhlat on nähty useissa eri maissa, ja Jahti sai näyttämösovituksen Lontoossa pari vuotta sitten. ”Olen nähnyt useita tulkintoja työstäni aiemmin. Se on kiinnostava taiteellinen juttu nähdä jonkun kasvavan eri versioiksi. Nyt tämä on hienoimman näyttelijän käsissä, jonka voi saada, ja sen lisäksi, että hän on loistava näyttelijä, hän on tehnyt hyvin älykkäitä valintoja uransa aikana”, Vinterberg kehuu DiCaprioa.

Moni on todennut myös, että Mikkelsen on näytellyt aiemmin paljon englanniksi. Miksei hän esittäisi myös amerikkalaisversion pääroolia? ”Jätän tuollaiset päätökset tuotantoyhtiölle ja meidän keskinäiseen dialogiin. En tiedä suostuisiko Mads sellaiseen. Ensimmäinen ajatukseni on, että he tekevät erilaisen tulkinnan. Pyytää sama näyttelijä tekemään toinen tulkinta olisi hieman hämmentävää. Mutta minä en ole pääasiallinen luova voima tässä. Se on heistä kiinni, jotka päätyvät tekemään sen.”

Yhdet vielä nähdään Suomen ensi-illassa 14. toukokuuta. Uutisesta kertoi Indie Wire.

Lisää luettavaa