Tiesitkö, että Keanu Reeves vaaransi henkensä The Matrix -elokuvassa? Ja miten Val Kilmer liittyy leffaan? 5 faktaa

Entäs aulan kuuluisa taistelukohtaus?

1. Elokuvan ensimmäisen toimintakohtauksen (Trinity vastaan poliisit) kuvaaminen kesti neljä päivää. Harjoittelu puolestaan kesti massiiviset kuusi kuukautta.

2. Carrie-Anne Moss (Trinity) väänsi nilkkansa yhtä kohtausta tehdessään. Hän ei kuitenkaan kertonut siitä kenellekään, koska pelkäsi, että hänet korvataan toisella näyttelijällä.

3. Keanu Reeves vaaransi henkensä elokuvassa. Kun hän puhuu Nokia-kännykällään Morpheukselle, hän kiipeää ikkunasta ulos talon kielekkeelle. Hän teki tämän oikeasti, vaikka oli 34:ssä kerroksessa.

4. Aulassa tapahtuvassa tunnetussa taistelukohtauksessa sattui pieni moka. Kun kohtaus on päättynyt, yhdestä pylväästä tipahtaa palanen irti – tätä ei oltu suunniteltu. Se kuitenkin sopi niin hyvin tilanteeseen, että se hetki päätettiin jättää lopulliseen elokuvaan.

5. Will Smithin piti esittää alun perin Neoa. ”Ok, en ole ylpeä tästä tarinasta, mutta se on totta. Hylkäsin Neon roolin The Matrixissa”,  Smith tuumi virhetikistään.

Asia harmittaa varmasti vielä tuplaten enemmän, sillä hän valitsi The Matrixin sijaan turhanpäiväisen Wild Wild West -elokuvan, joka ei edes menestynyt kovinkaan kaksisesti.

Smith arveli, että The Matrix -elokuvasta tuli kuitenkin parempi ilman häntä. Hän paljasti myös, että jos hän olisi ottanut roolin vastaan, Morpheus olisi ollut Val Kilmer.

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut