Tiesitkö tämän Nälkäpeli-saagasta? 20 kiinnostavaa faktaa

Nälkäpeli-elokuvasarjan viimeinen osa Matkijanärhi, osa 2 on tullut teattereihin. Sen kunniaksi kerrommme 20 kiinnostavaa Nälkäpeli-faktaa. Triviatiedot kasasi Episodin TET-harjoittelija Henrik.

1. Panem sijaitsee postapokalyptisessä Pohjois-Amerikassa, jonka maapinta-ala on pienentynyt nousevien merien myötä. Yleisesti ollaan sitä mieltä, että Capitol sijaitsee Kalliovuorilla, mahdollisesti Coloradon alueella.

2.Ensimmäistä elokuvaa kuvattaessa pelleiltiin kuvauspaikalla ja Jennifer Lawrence vahingossa potkaisi Josh Hutchersonia päähän kaataen tämän maahan ja aiheuttaen aivotärähdyksen.

3. Ensimmäisen elokuvan lippujen ennakkomyynnissä tehtiin Yhdysvalloissa uusi ennätys, jota siti ennen piti hallussaan Twilight – Epäilys (2010).

4. Nälkäpeli oli ensimmäinen elokuva yli 400 miljoonaa dollaria Yhdysvalloissa tuottanut elokuva, jota ei ollut julkaissut yksikään Big Six -nimellä kutsutun ryhmän studiosta (Fox, Disney, Paramount, Warner, Columbia, Universal).

5. Donald Sutherland näki ensimmäisen elokuvan käsikirjoituksen vahingossa ja halusi saada presidentti Snow’n roolin, koska se toi mieleen Stanley Kubrickin elokuvan Kunnian polut (1957). Hän sai roolin lähetettyään kirjeen ohjaaja Gary Rossille ja selitettyään miksi hänen pitäisi olla mukana elokuvassa.

6.Ensimmäisen elokuvan kohtauksessa jossa tribuutteja näytetään, korokkeet oli aseteltu niin että ainoastaan 20 tarvittiin, vaikka niitä pitäisi olla 24.

7. Jennifer Lawrence ja Josh Hutcherson ovat molemmat syntyneet Kentuckyssa, osavaltiossa jossa on hiilikaivostoimintaa ja köyhyyttä kuten vyöhykkeellä 12.

8. Alexander Ludwig treenasi neljä tuntia päivässä Navy Seal -sotilaan opastuksella päästäkseen fyysiseen kuntoon jota Caton rooli vaati.

9. Ensimmäisen elokuvan dvd-lisämateriaaleissa Gary Ross kertoo, ”Me olimme kovan paineen alla taloudellisesti tämän elokuvan takia. Budjetti oli alle 80 miljoonaa dollaria, ja se on tosi iso elokuva. Muut hittielokuvat maksavat kaksi tai kolme kertaa tämän verran”.

10. Jennifer Lawrencen piti alun perin näytellä Oliver Stonen elokuvassa Raakalaiset (2012), mutta hän jättäytyi projektista tehdäkseen Nälkäpelin sen sijaan.
hunger_games2

11. Dayo Okeniyi luki kirjasarjan kolmessa päivässä ennen koe-esiintymistään Thresinä.

12. Elizabeth Banks joutui olemaan kuvausten jokaisena päivänä 45 minuuttia manikyyrissä.

13. Ensimmäisen elokuvan kuvauspaikalla oli kiroilupurkki, jonne piti laitttaa rahaa aina kun kiroili. Ohjaaja Gary Ross sanoi puolet sen sisällöstä olleen Jennifer Lawrencen laittamaa.

14. Ensimmäisessä elokuvassa kuolee 22 tribuuttia. Nälkäpelien 74-vuotisen historian aikana on kuollut yhteensä 1725 tribuuttia.

15. Effie Trinketin nimi on sekoitus suositusta kreikkalaisesta nimestä Effie (Euphemia), joka tarkoittaa ”hyvin puhuttu” tai ”puhua hyvin”. Trinket on on pieni korun osa tai koriste. Nämä yhdistettynä kuvaavat hänen luonnettaan hyvin.

16.Ensimmäisessä elokuvassa kun Marvel ja Rue kuolevat, kanuuna ei laukea.

17. Brittiläistä Jeremy Irvineä (Sotahevonen) pyydettiin Peetan rooliin, mutta hän kieltäytyi koska ei halunnut olla kuuluisa.

18. Nimi Rue tarkoittaa sanakirjassa monia eri asioita. Osa niistä tarkoittaa myötätuntoa, surun tuntemista, katua katkerasti. Suzanne Collins valitsi hyvin hahmojensa nimet.

19. Ensimmäinen elokuva oli ainoa, jota ei julkaistu marraskuussa.

20. Kirjassa Peetan jalka vahingoittuu polvesta alaspäin, jonka jälkeen Katniss tekee puristussiteen mikä pelastaa Peetan hengen. Häneltä amputoidaan se ja korvataan proteesilla. Elokuvissa tätä ei tapahdu, mikä aiheuttaa juoniongelmia myöhempiin elokuviin.
Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyvät jutut