Tiesitkö? Van Dammen piti olla Predatorissa – tämän takia legenda jätti leffan väliin

Predatorin tuotannossa oli melkoista säätöä.

Jean-Claude Van Dammen piti näytellä predatoria Predatorissa. Kuvaustiimin jäsenet ovat aiemmin kertoneet Van Dammen omien diivamaisten tapojen olleen syyn miehen potkuille, mutta nyt Van Damme kertoo itse miksi lähti projektista.

Van Dammen mukaan häntä yritettiin kannustaa tekemään epäturvallisia stuntteja.

– Menin johonkin paikkaan, jossa minuun tökittiin keppejä ja puuta. Sen jälkeen he kaatoivat kiehuvan kuumaa ainetta päälleni, josta syntyi puvun vedos. Haluaisin hengittää! Heidän piti kuitenkin kaataa ainetta kaikkialle päälleni. Sanoin kaverilleni, ettei tästä tule yhtään mitään.

– Suussani oli jonkinlainen putki. Olin kipsin alla vähintään 20 minuuttia.

Elokuvaa kuvattiin mutaisessa ympäristössä sademetsässä, joten pukukin kävi läpi monta eri versiota ennen kuin päädyttiin lopulliseen.

– Jalkani olivat näissä kipsivaloksissa. Tuottaja Joel Silver pyysi minua hyppäämään, ja tiesin heti, ettei siitä tule mitään. Sanon sen olevan mahdotonta. Meillä on ongelma. Tämän jälkeen minut korvattiin. Tyyppi, joka korvasi minut, joutui jonkinlaiseen pahaan onnettomuuteen, jonka jälkeen puvusta tehtiin paljon turvallisempi.

Ohjaaja John McTiernan on myös kertonut, että Van Damme lähti tuotannosta, koska hänellä oli ongelmia puvun kanssa. McTiernan ei edes ehtinyt kuvata mitään Van Dammen kanssa, ja syyttää miehen agenttia koko sotkusta: Van Damme ei tiennyt mitä häneltä elokuvassa vaaditaan.

Lähde: Comicbook

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut