Tim Burtonin uusin ei leiki fiktiivisellä fantasialla

4.4.2013 07:52

Viimeksi Frankenweenie ja Dark Shadows -fantasiaelokuvat ohjannut goottipeikko Tim Burton on valinnut seuraavaksi ohjauksekseen Amy Adamsin ja Christoph Waltzin tähdittämän Big Eyes -draaman.

Scott Alexanderin ja Larry Karaszewskin käsikirjoittamassa elokuvassa Adams ja Waltz esittävät Keanen pariskuntaa, joka nousi puoli vuosisataa sitten kuuluisuuteen massamarkkinoille myydyillä, suurisilmäisiä lapsia sisältäneillä taidemaalauksilla. Taiteesta vastannut Margaret jäi miehensä Walterin varjoon, kun Walter otti kaiken kunnian maalauksista. Totuus taiteen alkuperästä saatiin vasta lakituvassa.

Alexander ja Karaszewski ovat aiemminkin kynäilleet todellisiin henkilöihin pohjanneita elokuvia, kuten Burtonin ohjaaman Ed Wood (1994) ja Miloš Formanin ohjaamat Larry Flynt – Minulla on oikeus (1996) ja Man on the Moon (1999). Fiktion puolella kaksikolta on tullut kauhuelokuva 1408 (2007) ja lautapelifilmatisointi Monopoly on parhaillaan esituotannossa.

Käsikirjoittajat olivat aiemmin aikeissa itse ohjata Big Eyesin, mutta pysyttelevät nyt taustalla, kun tuottajaksi jo aiemmin nimetty Burton laventaa työnkuvaansa myös ohjaukseen.

Big Eyesin tuotanto käynnistyy tänä kesänä.

Kuva Frankenweenie-animaatiosta.

Lähde: Deadline

(Episodi/JSV)

Lisää luettavaa