Todellisuus on tarua karmivampaa – Sarjamurhaajasta kertova Netflix-dokumenttisarja on huomattavasti parempi kuin samasta aiheesta tehty elokuva

Zac Efron saattoi olla hyvä Ted Bundyn roolissa, mutta oikea Bundy oli vielä karmivampi.

27.5.2019 11:03

Sarjamurhaaja Ted Bundysta kertovassa Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile -elokuvassa on puutteensa, mutta ohjaaja Joe Berlinger osoittaakin olevansa pätevämpi dokumentin tekijänä.

Ennen elämäkertalokuvaa Berlinger teki dokumenttisarjan Keskusteluja murhaajan kanssa: Ted Bundyn haastattelut, joka ilmestyi Netflixiin tämän vuoden tammikuussa, kun Bundyn teloituksesta oli kulunut 30 vuotta.

Dokumenttisarjan pohjana on käytetty kahden tutkivan journalistin tekemiä haastatteluja. Stephen Michaud ja Hugh Aynesworth kävivät Bundyn kanssa tuntikaupalla keskusteluja 1980-luvulla ja tekivät niistä kirjan. Oikeastaan ne eivät ole keskusteluja vaan monologeja, sillä sanavalmis sarjamurhaaja on käytännössä yksin äänessä.

Berlinger kuvittaa ääninauhoja arkistofilmeillä, valokuvilla ja dramatisoiduilla osuuksilla. Uutena haastateltavana on Bundyn kidnappaama nainen, joka pääsi karkuun ja muistelee kokemustaan.

Neliosainen sarja on karmivuudessaan kiehtovaa katsottavaa tosielämän rikostapauksista kiinnostuneille. Berlingerin elokuva tuntuu kepeältä ja ohuelta hänen taitavasti rakennettuun dokumenttisarjaansa verrattuna.

Tähdet  ★★★★

Lisää luettavaa