Toimituksen suosikit: Viikon leffaensi-illat liian kovassa seurassa

Tällä viikolla (40) Suomen elokuvateattereihin saapui neljä uutta, keskenään hyvin erilaista elokuvaa. Episodin toimitustiimi katsasti ne, mutta vaikka kaikki omalla tavallaan laadukkaita teoksia ovatkin, eivät ne pärjänneet vertailussa ohjelmistossa jo olevien elokuvien kanssa.

Viikon parhaaksi tulokkaaksi arvioitiin Nainen junassa, jossa Emily Bluntin esittämä nainen alkaa selvittää junan ikkunasta näkemiensä ihmisten elämässä tapahtuvaa mysteeriä. Jännäreiden ystäville on tarjolla kylmää kyytiä Gone Girl -elokuvan tapaan. Hyvästä keskiarvosta huolimatta Nainen junassa jäi nyt vertailuryhmän keskivaiheille, mutta se kertonee enemmän mukaan valikoituneen ohjelmiston yleisestä tasosta kuin itse elokuvasta.

Joidenkin mielestä Café Society on liiankin tuttua ja turvallista Woody Allenia, toiset nimenomaan pitivät sen haikeasta nostalgiasta. Yhdestä asiasta oltiin yksimielisiä: jos Allenin elokuvista pitää, ei taatusti inhoa uutuuttakaan.

Uhrauksia vapaudelle on Makedonian ehdokas parhaan vieraskielisen Oscar-palkinnon kategoriaan. Se kertoo toisen maailmansodan natsimiehityksestä ja ihmisen halusta selviytyä tavalla tai toisella yhden perheen kautta.

Haikarat-animaatio kertoo linnusta, joka joutuu legendojen perinteisiin lastenkuljetushommiin, vaikka haikarat nykyään haluaisivat mieluummin keskittyä tuottavaan pakettien toimitukseen.

toimituksen_suosikit_vk40

Klikkaa taulukko suuremmaksi.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut