Toimituksen suosikit: Viikon vajavaiset sankarit

Viikon 36 aikana teattereihin saapui viisi uutta elokuvaa, yksi niistä jo keskiviikkona. Se on niistä myös eniten mielipiteitä jakanut. Näin myös Episodin Toimituksen suosikit -taulukossa – siitä huolimatta se nousi uutuuksien ykköseksi!

Apulanta-bändin syntytarinan kertovan Teit meistä kauniin -elokuvan fanitkin tunnuistivat sen ongelmia, mutta se hurmasi heidät muuten niin, että ne annettiin anteeksi – tosin kaikki eivät olleet yhtä armollisia. Pääosin oltiin kuitenkin positiivisia, sillä viidestä ensi-iltaelokuvasta kolme nousi keskiarvoissa neljän tähden leffaksi.

Teit meistä kauniin -elokuvan jälkeen kyseiset kaksi muuta ovat myös tositapahtumapohjainen Sully – Uroteko Hudson-joella sekä stop motion -fantasia Kubo ja samuraiseikkailu. Myös niissä oli omat puutteensa, joita katsottiin sormien läpi yleisen viihdyttävyyden ansiosta. Sullyssa Tom Hanksin sankarilentäjä ei kovin syviä vesiä kynnä, mutta on malliesimerkki lajityypistä, jonka vain amerikkalaiset hallitsevat. Kubossa tarina ei pysy kunnolla kasassa ja on hieman skitsofreninen kohderyhmänsä suhteen, mutta se on uskomattoman jumalaista katsottavaa.

Palaa luokseni vielä on surun kyllästämä laatudraama, joka tekee taidetta siitä, ettei mitään tapahdu. Tulen morsian on Ahvenanmaan noitavainoista kertova kunnianhimoinen epookkielokuva, jossa tausta jää tarinaa kiinnostavammaksi.

toimituksen_suosikit_vk36

Klikkaa taulukko suuremmaksi.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut