Tökkiikö Netflix-yhteys? Testaa palvelun toimivuus tällä kätevällä konstilla

Kesken intensiivisen Netflix-katselumaratonin voi käydä niin, että lähetys keskeytyy tai hidastuu tai tulee joku muu yllättävä häiriö. Netflix tarjoaa ongelmien ennakoimiseen palvelua nimeltä Fast.

19.5.2016 11:32

Fast on Netflixin oma työkalu, jolla voi testata internet-yhteyden nopeutta. Sitä varten ei tarvitse olla Netflixin tilaaja, sillä palvelu löytyy osoitteesta fast.com, ja sitä voi käyttää ihan yleensäkin nettiyhteyden nopeuden tarkistamiseen.

Fast on nimensä mukaisesti nopea palvelu, joka näyttää tuloksen isolla fontilla, jotta siitä voi vaikkapa tarvittaessa ottaa kuvakaappauksen ja lähettää internet-palveluntarjoajalle. Siinä on jopa mahdollisuus verrata Fastin tuloksia toiseen nopeustestiin.

Miksi Netflix tarjoaa tällaisen palvelun? Vastaus löytyy painamalla sivulta löytyvää sinistä kysymysmerkkiä: ”Haluamme, että käyttäjillämme on yksinkertainen, nopea ja mainosvapaa keino arvioida internetyhteysnopeutensa”.

Yhdysvalloissa Netflix ja esimerkiksi internet-palveluntarjoaja Comcast ovat syytelleet toisiaan siitä, mistä striimipalvelua hidastavat ongelmat johtuvat. Fast ei välttämättä ratkaise ongelmaa, mutta ainakin se kertoo selvästi, onko internet-yhteytesi niin nopea kuin sinulle on luvattu. Palveluun pääsee tästä linkistä.

Lähde: Uproxx

Lisää luettavaa