Tosielämän sarjahuijari pidätti itse itsensä rakastetussa Spielberg-seikkailussa

Ex-rikollinen teki yhden kaikkien aikojen cameoista – vastentahtoisesti.

14.3.2023 08:00

Ota kiinni jos saat (2002) on yksi Steven Spielbergin tuotannon suosituimmista draamakomedioista. Teoksen arvosana IMDB-sivustolla on kirjoitushetkellä 8.1, joka on oiva lukema.

Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa vaikeasta perhesuhteesta kärsivä mestarihuijari Frank Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio) työskentelee valelääkärinä, -asianajajana ja lentäjänä – kaikki ennen täysi-ikäisyyttä.

FBI:n agentti Carl Hanratty (Tom Hanks) on ottanut asiakseen passittaa huijarin telkien taakse. Elokuvan ja tosielämän ajojahti vie ja vei läpi Yhdysvaltojen Hanratyn ollen aina ratkaisevan askeleen jahdattavaansa perässä.

(Artikkelin loppu sisältää juonipaljastuksia.)

Lopulta, vuoden 1967 jouluna, Abagnale saadaan kiinni Ranskassa. Lisäjännitettä pidätykseen tuo tieto, että kohtauksessa ranskalaista poliisia, joka päähenkilön vie poliisiautoon, esittää kukas muukaan kuin oikean elämän Frank Abagnale nuorempi.

Uran FBI:ssa konsulttina rikoksiensa jälkeen luonut Abagnale ei ollut varsinaisesti innoissaan cameosta. Nopeaan kohtaukseen hän päätyi, koska vierailullaan elokuvan kulisseissa tuotantotiimi vaati häntä mukaan.

Tosielämän Frank Abagnale jr. saattaa ”itseään” poliisiautoon.

Hetki taitaa olla ainoa laatuaan elokuvahistoriassa, missä kukaan pääsee ”pidättämään” itse itsensä.

Lähde: Screenrant

Lisää luettavaa