Tositarina Jonah Hillin ja Miles Tellerin War Dogsin taustalta: kuinka kahdesta pilvipäästä tuli kansainvälisiä asekauppiaita

Todellisuus on tarua ihmeellisempää. Jonah Hillin ja Miles Tellerin War Dogs pyörii tällä hetkellä valkokankailla. Leffa perustuu kahden parikymppisen pilvipään kuningasideaan myydä aseita Yhdysvaltain hallitukselle.

Kuinka ihmeessä tällainen kaksikko sai useiden satojen miljoonien dollarien diilin USA:n hallitukselta? Kuinka he sotkeentuivat laittomuuksiin, ja miten heidän tähtensä sammui aivan yhtä nopeasti kuin se oli syttynytkin?

Jussi Huhtala antoi War Dogsille neljä tähteä. Alla lainaus arviosta:

”Räiskyvä dialogi, tehokas leikkaus ja iskevä soundtrack tuovat mieleen Martin Scorsesen Wolf of Wall Streetin, jossa Jonah Hill myös näytteli. Toinen vertailukohta löytyy Brian De Palman Scarface-elokuvasta. War Dogs sisältää lukuisia hyvinkin suoria viittauksia Scarfaceen, eivätkä ne jää pelkiksi silmäniskuiksi. Siinä missä Scarface kuvasi erään gangsterin nousun ja tuhon, on War Dogs samantyyppinen kuvaus siitä miten käy, kun rahanhimo ja vallantavoittelu sekoittavat pään.”

Rolling Stone -lehti julkaisi kaksikosta kertovan artikkelin vuonna 2011. Sen pohjalta on käsikirjoitettu myös War Dogsia.

Lue koko juttu täältä (englanniksi).

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut