True Detective -ohjaaja paljastaa miksi jätti Stephen Kingin It-elokuvan

Cary Fukunaga on kertonut Entertainment Weeklylle syyt, miksi lähti New Line Cineman tulevasta Stephen Kingin romaaniin perustuvasta It-elokuvasta.

Kolme vuotta yhdessä Chase Palmerin kanssa käsikirjoitusta kehittänyt Fukunaga lähti toukokuussa vain viikkoja ennen kuvausten alkua. Tällöin syyksi epäiltiin budjettierimielisyyksiä sekä näyttelijävalintoja. Juuri ennen ohjaajan lähtöä studio kiinnitti Pennywisen rooliin 22-vuotiaan Will Poulterin, kun aiemmin roolin uumoiltiin menevän 46-vuotiaalle Ben Mendelsohnille.

Nyt Fukunaga on itse myöntänyt, että studio oli tekemässä aivan eri elokuvaa.

”Se ei ole ikinä helppoa. Chase ja minä työskentelimme käsikirjoituksen parissa varmaan kolme vuotta. Siinä oli paljon meidän lapsuuttamme ja kokemuksiamme”, Fukunaga kertoo.

”Lopulta meidän ja New Linen täytyy olla yhtä mieltä siitä, mitä olemme tekemässä, ja me vain halusimme tehdä eri elokuvia… Se on vähän kuin parisuhde: voit yrittää tehdä toisesta sellaisen kuin haluat hänen olevan, mutta on mahdotonta oikeastaan muuttua. Sen pitää vain toimia.”

It jatkaa kuitenkin tietään kohti valmistumista. Uudeksi ohjaajaksi palkattiin Mama-elokuvan luotsannut Andy Muschietti, joka tulee tehtävään uuden käsikirjoituksen kanssa.

Fukunagan seuraava elokuva Beasts of No Nation saa ensi-iltansa 16.10.2015 sekä elokuvateattereissa että Netflixissä.

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät jutut