Ukrainalaisen elokuvan tuoreita helmiä esitetään Helsingissä viikonloppuna

Festivaalilla nähdään kolme tuoretta ukrainalaiselokuvaa.

Ukrainalaisen elokuvan päivät järjestetään Helsingissä 22.-24.11.2019. Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma esittelee tämän päivän Ukrainaa ja sen kulttuuria.

Tapahtuman vieraana nähdään useita ukrainalaisia elokuvantekijöitä ja näyttelijöitä. Festivaalin kummina on Sofi Oksanen, joka osallistuu myös avajaispäivän juhlallisuuksiin ja paneelikeskusteluun.

Ukrainalaisen elokuvan päivät järjestetään Katajanokan Kino K-13-elokuvateatterissa. Tänä vuonna festivaalilla esitetään kolme vuosien 2018–2019 aikana julkaistua ukrainalaiselokuvaa.

Festivaalin avaa Olena Demyanenkon ohjaama Karpaattien Ksenia (Hutsulka Ksenya) -musikaali. Lauantaina esitetään Yaroslav Lodygin ohjaama draamakomedia The Wild Fields (Dyke pole).

Festivaalin päättää sunnuntaina esitettävä, puolalaisen Agnieszka Hollandin ohjaama jännitysdraama Mr. Jones, joka on ollut ehdolla myös Berliinin elokuvajuhlien Kultaisen karhun saajaksi. Kaksi ensimmäistä elokuvaa esitetään ukrainaksi englanninkielisellä tekstityksellä. Mr. Jones -elokuvan kieli on englanti, tekstitykset ovat suomeksi ja ruotsiksi.

Mr. Jones (kuvassa) tulee teatterilevitykseen Suomessa helmikuussa. Katso traileri alta.

Lisätietoja ja lippuja täältä.