Uskoisitko tätä legendaa jo 70-vuotiaaksi? Yksi kaikkien aikojen toimintatähdistä viettää syntymäpäiviä

Legendaarinen Sylvester Stallone täyttää tänään 70 vuotta.

6.7.2016 07:00

Stallone on yksi kaikkien aikojen suurimpia toimintatähtiä. Hän syntyi 6.7.1946 Hell’s Kitchenissä, New Yorkissa.

Suuren läpimurtonsa Stallone teki elokuvassa Rocky (1976). Stallone käsikirjoitti ja näytteli Rocky Balboan roolin nyrkkeilyelokuvassa, josta tuli klassikko. Rockysta tuli yllätyshitti, jonka lisäksi elokuva voitti yhteensä kolme Oscar-palkintoa – paras elokuva, paras leikkaus ja paras elokuva. Stallone sai Oscar-ehdokkuuden parhaasta käsikirjoituksesta. Vuosien varrella Rocky sai yhteensä kuusi jatko-osaa.

Stallonen toinen ikoninen roolihahmo on John Rambo. Stallone esitti roolia neljässä elokuvassa, joista ensimmäinen ilmestyi vuonna 1982 ja viimeinen vuonna 2008.

Rambojen ja Rockyjen lisäksi Stallone muistetaan myös rooleistaan elokuvissa Cliffhanger – kuilun partaalla, Cobra, Tango & Cash, Demolition Man ja Spesialisti.

Viime vuosina Stallone on nähty mm. elokuvissa Legendat kehässä, Escape Plan ja The Exbendables 1-3, joissa takavuosien toimintatähdet kokoontuivat yhteen. Kolmas The Exbendables oli pettymys lippuluukuilla, mutta siitä huolimatta neljäs osa on tekeillä.

Stallone teki pienimuotoisen comebackin äskettäin, kun hän palasi Rocky Balboan rooliin elokuvassa Creed: Legacy of Rocky. Hän voitti Golden Globe -palkinnon roolisuorituksestaan Creedissä ja sai parhaan miessivuosan Oscar-ehdokuuden, mutta valitettavasti pysti meni Vakoojien silta -elokuvan Mark Rylancelle. Monien mielestä Stallone ansaitsi voittaa palkinnon.

Alla on mielenkiintoinen video Stallone-faneille, jossa listataan toimintatähden parhaita hetkiä elokuvissa.

Kuva: Creed: The Legacy of Rocky

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa