Uuden Pirates of the Caribbean -elokuvan idea on käsikirjoittajan mielestä ”liian outo”

Uuteen Pirates of the Caribbean -elokuvaan liittyy vielä paljon kysymyksiä.

5.9.2023 14:00

Pirates of the Caribbean -elokuvasarjan viimeisin osa Salazar’s Revenge sai huonon vastaanoton niin katsojilta kuin kriitikoiltakin ilmestyessään vuonna 2017. Episodilta leffa sai kaksi tähteä.

Vuosituhannen alussa käynnistyneen merirosvosarjan lippu ei ole ollut enää pitkään aikaan korkealla, mutta taustalla on siitä huolimatta tapahtunut.

Pari vuotta sitten uutisoitiin kahdesta projektista, Margot Robbien tähdittämästä spinoff-elokuvasta sekä Craig Mazinin (Last of Us, Chernobyl) ja alkuperäisten elokuvien takana olleen Ted Elliotin yhdessä käsikirjoittamasta elokuvasta. Ensin mainitun projektin eteneminen on pysähtynyt, mutta Mazin kommentoi vastikää oman projektinsa etenemistä LA Times -lehden haastattelussa.

Mazin työstää uutta Pirates-leffaa samalla, kun työskentelee hitiksi nousseen Last of Us -tv-sarjan ja Dune-elokuvien parissa. Vaikka piraatti-projekti onkin jäissä käsikirjoittajien lakon vuoksi, Mazin vihjaili, että hänen ja käsikirjoittajakumppani Elliotin idea elokuvalle poikkeaa melkoisesti siitä, mitä aikaisemmin on nähty.

”Esittelimme sen [idean] ja ajattelimme, ettei ole mitään mahdollisuutta, että he ostavat sen, se on liian outo. Mutta he ostivat sen! Sitten hän [Elliot] kirjoitti upean käsikirjoituksen, ja sitten lakko tapahtui, ja nyt kaikki odottavat.”

Outous on siis ainoa asia, mitä tällä hetkellä elokuvasta tiedämme. Edes jokaisessa elokuvassa nähdyn Johnny Deppin paluu Jack Sparrowin rooliin ei ole varmaa. Sarjan tuottaja Jerry Bruckehimer on ilmaissut kiinnostuksensa saada Depp takaisin tämän voitokkaan oikeudenkäynnin jälkeen, mutta näyttelijä on ilmaissut kiinnostuksensa näytellä projekteissa Hollywoodin ulkopuolella. Huhujen mukaan mukaan Disney olisi tarjonnut Deppille jopa 20 miljoonaa dollaria, jotta hän palaisi Pirates of the Caribbean -leffasarjaan.

Huolimatta viimeisimmän osan epäonnistumisesta, on Pirates of the Caribbean -sarja edelleen yksi Disneyn arvokkaimmista omistuksista. Sarjan viisi elokuvaa ovat tuottaneet 4,5 miljardia dollaria. Etenkin nyt, kun monet studion elokuvista ovat viime aikoina flopanneet, voi merirosvolaiva näyttäytyä erityisen puoleensa vetävältä.

Lähde: LA Times & Screenrant

Lisää luettavaa