Vain 33-vuotiaana kuolleen Saturday Night Live -koomikon kollegaa syyllistetään tämän kohtalosta

Puolustuspuheen aika.

24.6.2023 13:30

Legendaarisen sketsishow Saturday Night Liven riveistä lyhyelle elokuvauralle ponnistanut Chris Farley muistetaan yhä hersyvän fyysisistä komediasuorituksistaan. Farleyn ikivihreisiin sketseihin lukeutuvat esim. höyrypäisen ammattipuhuja Matt Foleyn kannustuspuheet ja Chippendale’s-koe-esiintyminen aivan eri kokoluokkaa olleen Patrick Swayzen rinnalla.

Farley kuoli vain 33-vuotiaana huumeiden yliannostukseen. Tämän kanssa niin SNL:ssä kuin elokuvissa Tommy Boy ja Musta lammas nähty koomikkokollega David Spade on saanut osansa syytöksistä, jotka koskevat Farleyn kuolemaa. Yhdeksi syyksi Farleyn kohtalolle on esitetty mm. mainitun Chippendale’s-sketsin kaltaisia tilanteita, joissa huumoria revittiin näyttelijän ylipainosta. Spadelta on tivattu, miksei hän yrittänyt estää Farleyta hyppäämästä mukaan johonkin niin loukkaavaan.

Spade puolustelee asiaa Fly on the Wall -podcastissa näin:

– Luuletteko, että estäisin tyyppiä tekemästä takuulla hauskaa sketsiä? Enkä edes ollut vakituinen SNL-kasvo silloin, kuten hän. Minulla oli mielessäni vain, kuinka se sketsi saa yleisön ulvomaan naurusta. Ei minun tehtäväni ollut sanoa, mitä hän sai tehdä.

Menneitä Spaden kanssa muistellut Adam Sandler luonnehtii Farleyn olleen kaveri, joka kannusti myös häntä heittäytymään hauskaksi täysillä.

– Hän otti paidan pois ujostelematta. […] Ja minun [leffassani] hän riisuuntui alasti, Sandler toteaa.

 

Lähde: Fly on the Wall

Lisää luettavaa