Välikohtaus Joker -elokuvan näytöksessä Pariisissa: Pommiryhmä paikalle

Teatterissa olleen mukaan siellä oli ”totaalinen paniikki”.

New York Post uutisoi välikohtauksesta, joka tapahtui Todd Phillipsin Joker -elokuvan iltanäytöksessä eilen Pariisin Grand Rex -elokuvateatterissa.

Toistaiseksi tunnistamaton 34-vuotias epäilty mumisi aluksi ”se on poliittista” useaan kertaan istumapaikaltaan. Raportin mukaan muut katsojat yrittivät hiljeentää katsojan. Tämän jälkeen mies oli huutanut arabiaksi ”Allahu Akbar”, joka tarkoittaa suomeksi ”Jumala on suuri”. Usein terroristit huutavat fraasin iskun hetkellä.

Tämän jälkeen epäilty yritti varastaa panikoivien katsojien omaisuutta. Useat katsojat yrittivät poistua salista. Lopulta koko teatteri evakuoitiin ja pommiryhmä tutki tilan. Paikalla ollut katsoja kertoi myöhemmin Le Parisien-lehdelle: ”Se oli totaalinen paniikki. Ihmiset hyppivät penkkirivien yli ja nainen kaatui käytävälle.”

Epäilty on pidätetty ja lähetetty psykiatrisiin tutkimuksiin. Elokuvateatterin johtaja kertoi, että tämä ei toiminut tilanteessa yksin. ”Kaksi varasta etsivät keinoa saada ihmisten kännykät ja laukut. Ilmeisesti he olivat käyttäneet samaa taktiikkaa aiemmin junassa.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut