Venetsian elokuvajuhlille valitussa elokuvassa suomalainen näyttelijä yhdessä pääosista

Afgaanielokuva Hava, Maryam, Ayesha tuo Venetsian elokuvajuhlille naisnäkökulmaa.

Venetsian elokuvajuhlille on valittu elokuva Hava, Maryam, Ayesha, jonka yhdessä pääosista, Havan roolissa, nähdään suomalainen Arezo Ariapoor.

Elokuva kertoo kolmesta eri taustoista tulevasta afgaaninaisesta, jotka kohtaavat elämissään suuria haasteita. Hava (Arezo Ariapoor) on raskaana, asuu isänsä ja anoppinsa kanssa, eikä kukaan ei välitä hänestä. Hänen ainoa viihdykkeensä on puhua vatsassaan olevalle vauvalle. Maryam (Fereshta Afshar) puolestaan on koulutettu uutisankkuri, joka aikoo erota uskottomasta miehestään huomattuaan olevansa raskaana. Kolmas päähenkilö, 18-vuotias Ayesha (Hasiba Ebrahimi) suostuu serkkunsa kanssa naimisiin, koska on raskaana poikaystävälle, joka katosi kuultuaan Ayeshan raskaudesta. Jokaisen kolmesta naisesta on ratkaistava ongelmansa itsekseen ensimmäistä kertaa elämässään.

Kyseessä on ensimmäinen afganistanilainen indie-elokuva ja sen on ohjannut Sahraa Karimi. Elokuva tuo näytille harvoin nähtyä afgaaninaisten näkökulmaa, sillä tuotanto on valtaosin naisten käsialaa; niin ohjaaja, tuottaja kuin pääroolien näyttelijätkin ovat naisia.

Venetsian elokuvajuhlat ovat 28.8.-7.9. Jospa tämä mielenkiintoisen oloinen tapaus tulee Suomessakin nähtäville.
Tästä elokuvan verkkosivuille